Home » Økologisk luksusyacht. «Norge» er en enhet med markiser

Økologisk luksusyacht. «Norge» er en enhet med markiser

by Peter Østbye

Det vil selvfølgelig ikke være den eneste strømkilden, men alene den skandinaviske designerens idé virker interessant. Lengde på yacht Dam 160 m var utstyrt med tre elektrohydrauliske master, hvis høyde mindre enn 100 m. Det totale arealet av seilene bør overskrides 6 tusen m2, og selve overflaten skal dekkes med en fleksibel film med solcelleceller. Energien som genereres på denne måten lagres i spesielle akkumulatorer.


Foto: Kurt Strand Design

Strand bemerker også at opp- og avviklingssystemet styres av én person med noen få knapper, noe som betyr at begge operasjonene kan utføres effektivt (hele operasjonen tar ca. 6 minutter) og uten innblanding fra ytterligere besetningsmedlemmer.

For å sikre full uavhengighet fra «Norge», bestemte Strand seg for å installere den tre generatormotorer Drift med forskjellige drivstoff. I tillegg til dieselolje og flytende naturgass, kan systemet også bruke hydrogen, som hentes fra solenergi. I denne forbindelse ligner «Norge» den modifiserte UPS Maxlimer som vi nylig skrev om, og Strand bemerker at den gjør det under ideelle værforhold yachten produserer mer energi enn den forbruker.


Foto: Kurt Strand Design

Selve skipet skal betjenes av Et mannskap på 40 personer og har plass til maks 24 gjester, til disposisjon som det er 12 luksuriøse hytteleiligheter. I den sentrale delen av enheten er det en rund to-etasjes hall og bar hvorfra passasjerene har tilgang til treningssenter, spa, strandklubb, svømmebasseng, kino, garasje for biler og sykehus. Det vil også være andre fasiliteter om bord (f.eks. en helikopterplass), og det er ment å være prikken over i-en «Himmelsk heis» i en av mastenesom skal gi uforglemmelige utsikter.


Foto: Kurt Strand Design

Alt dette er selvsagt fortsatt i konseptfasen, men selve ideen er imponerende. Du kan høre flere av denne typen nye teknologirelaterte kuriositeter på podcasten vår – Tech That Thing.

You may also like

Leave a Comment