Home » Portugal, Norge … Hvilken nasjon vinner sin første Grand Tour?

Portugal, Norge … Hvilken nasjon vinner sin første Grand Tour?

by Thure Lindhardt

Australia, Canada, Ecuador, Slovenia : Her er en ikke-uttømmende liste over land som klarte å gli inn på listen over vinnernasjoner i en tre ukers begivenhet på 2010-tallet, noe som brakte totalen til 20. Men hvilket land kommer neste? To nasjoner (Norge og Portugal) ser ut til å flasse av og har en eller flere løpere som kan enten Rund, det Tour de France Hvor Tilbakekomsten i løpet av de neste årene, kanskje til og med i 2022-sesongen? Dekryptering.

Video – Richard Carapaz fikk Ecuador til å skinne i 2019!

Portugal: Joao Almeida for å få slutt på den lange hungersnøden?

Under alle land i Vest-Europa, Portugal fungerer helt klart som en inntrenger siden han er den eneste som ikke har vunnet en Grand Tour i hele sin historie. Lusitan sykling hadde imidlertid løpere som Joaquim Augustine. Den portugisiske legenden var i nærheten av å vinne et treukers arrangement flere ganger i karrieren: 3. Tour de France 1978 og 1979 og 2. av Tilbakekomsten (1974). En arv fra det innfødte Lisboa søkes fra den iberiske halvøy. Flere løpere viste egenskaper som Rui Costa men vi var langt fra nivået som kreves for å vinne dem Kurs.

Mest situasjonen ser ut til å ha endret seg siden den gang Portugal har en av de mest lovende syklistene i sine rekker: João Almeida (Deceuninck-Quick Step), snart rundt UAE-laget Emirates. I løpet av de siste to årene har portugiseren vist sitt talent, men fremfor alt sin evne til å skinne i de tre uker lange løpene. I 2020 sto han ved foten av pallen fra Rund (4.) etter å ha brukt den rosa trøyen i to uker. Som en god klatrer og mer enn tilstrekkelig rytter har den 23 år gamle rytteren et komplett antrekk som skal gjøre ham i stand til å erobre sin første Grand Tour og samtidig sette en stopper for hungersnøden. portugisisk.

Norge: Den skandinaviske ungdommen er klar til å erobre de store Turer?

Norge Blir hun med Danmark og Sverige på denne listen? En ting er sikkert: fremtiden er veldig norsk. Det skandinaviske landet har to løpere som har Fremtidens tårn : Tobias Foss (Jumbo-Visma, 24 år) og Tobias Halland Johannessen (Uno-X Pro Cycling Team, 22). Fremfor alt tok den første byen 9. plass Rund 2021, men han må også nøye seg med en rolle som teammedlem. Mens den andre, som ennå ikke har bevist seg på elitenivå, kunne ta en titt på store løfter i U-23. Vi må legge til disse to løperne Ikke så Halland Johannessen (Uno-X Pro Cycling Team, 22), tvillingbror til Tobias, og Andreas Leknessund (Team DSM, 22 år) som seiret på World Tour. Norsk sykkelsport er fylt med Love.

lb fra Sentral-Europa og Østen?

Kontroversielt litauisk Raimondas Rumsas (3. plass i Tour de France 2002) til det evige tsjekkiske håpet romersk krysser (5. plass i Grande Boucle 2013), via Pjotr ​​Ugrumov (Latvia, 2. plass på Giroen 1993) eller av de kortvarige slovakene Peter Velits (2. plass på La Vuelta 2010), noen land i Sentral- og Øst-Europa har alltid klart å komme seg ut av løperne tidligere. De sliter for tiden med å finne en sjåfør med potensial til å vinne. Endelig.

Når Som syklister Rafal Majka (Polen, 32 år) eller Patrick Konrad (Østerrike, 30) de var i stand til å kjempe om den samlede stillingen før, men nå ser det ut til at de sikter mot etappeseire eller er ment for rollen som lagkamerat. Noen land har lovende unge løpere som Attila Valter (Ungarn, 23 år) eller Mark Padun (Ukraina, 25), men kan de virkelig spille hovedrollen i et tre ukers arrangement på kort, mellomlang og lang sikt? Spørsmålet oppstår…

Og det afrikanske kontinentet i alt dette?

Neste På 2010-tallet kunne vi ha satset på en afrikansk førerplass på Grand Tours eller bedre. Drevet av en lovende generasjon (Louis Meintjes, Hellige Merhawi, Natnael Berhane…) det afrikanske kontinentet var fullt av talenter som var i stand til å oppnå noen resultater i de tre uker lange arrangementene, som f.eks. Louis Meintjes (Sør-Afrika, 8. plass i Tour de France 2016 og 2017).

Men disse «klumpene» ga til syvende og sist ikke den forventede avkastningen og må foreløpig nøye seg med enten en rolle som teammedlem i World Tour eller en lederstilling i mindre lag. Langt fra forestilt skjebne. Og selv om noen løpere begynner å skli (Hailu Biniam Girmay, Henok Mulubrhan, Natnael Tesfatsion…), har vi tydeligvis ikke de samme forventningene. Bevis på en viss nedgang iAfrika.

Resten verden: egentlig det Ørken?

Det er et par år, Bernhard Hinault – fem ganger vinner av Stor bue – forble veldig forvirret over utviklingen av asiatisk sykling, spesielt kineserne: «Det var en operasjon for lekene i Beijing (2008) det som ikke lyktes. Kina ser ikke på sykkelen som et rekreasjonsverktøy. De har ikke denne visjonen ennå. Sykkelen er et arbeidsutstyr. Den dagen Kina gjør dette, med en befolkning på halvannen milliard, vil det kunne sette ut 1000 idrettsutøvere på en gang.«Seks år senere har denne uttalelsen faktisk fått sin fulle betydning. Og til tross for fremgang, spesielt i etableringen av flere strukturer, har ingen kinesisk løper lykkes med det.» skille seg ut i mengden.

Det samme gjelder for asiatisk sykling som helhet, som ikke har DEN rytteren til å vinne en Grand Tour. Og det er ingen garanti for at disse landene endelig får en syklist som kan med seg Pogacar, Bernal og annen. Ditto for detI og dens omgivelser. Til tross for ressurser og en betydelig investering i sykling, er det Midtøsten (Bahrain, Emirater De forente arabere …) holder seg veldig langt unna. Bortsett fra landene som allerede har vunnet en tre ukers test,Sentral-Amerika, som sør, blir strukturert, men vi er fortsatt langt fra målet. Endelig et land som New Zealand holder en løper i sine rekker som George Bennettmen kan han bli med i kampen?

Sammendrag av Grand Tours by Nation

1. Italia (85 Grand Tours)

2. Frankrike (51)

3. Spania (48)

4. Belgia (32)

5. Storbritannia (11)

6. Sveits (10)

7. Luxembourg (7)

8. Colombia, USA, Nederland, Russland og Slovenia (5)

13. Tyskland (4)

14. Irland (3)

femten. Australia, Canada, Danmark, Ecuador, Kasakhstan og Sverige (1)

You may also like

Leave a Comment