Oversikt over idrettsarrangementer, torsdag 29. desember kl. 22.00

Her er en oppsummering av sportsnyhetene:

Brasilianske Pele, ofte ansett som den største fotballspilleren gjennom tidene, har dødd i en alder av 82 på et sykehus i Sao Paulo. «Vi elsker deg uendelig mye, hvil i fred», skrev datteren hans Kely Nascimento på sosiale medier.

xxx

Piotr Żyła ble nummer to og Dawid Kubacki på tredjeplass i konkurransen i Oberstdorf som åpnet den 71. utgaven av Four Hills-turneringen. Vinneren ble nordmannen Halvor Egner Granerud.

xxx

Polske håndballspillere vant mot Sør-Korea. 31:27 i sin andre kamp i 4Nations Cup i Kraków. I den første kampen torsdag beseiret Tunisia Brasil 29:24 (18:16). Onsdag tapte de hvit-røde mot Tunisia 31:32 og mot Sør-Korea. beseiret Brasil 28:22.

xxx

Japan-amerikanske Hikaru Nakamura leder på egenhånd etter første dag i verdensmesterskapet i blitz i Almaty. Jan-Krzysztof Duda, fjorårets sølvvinner, ligger på 15. plass.

xxx

Østerrikeren Eva Pinkelnig vant igjen verdenscuppen i hopp i Villach, Østerrike, den andre i Silvester-turneringsserien. Nicole Konderla og Paulina Cieślar kom ikke inn i finaleserien.

xxx

Amerikaneren Mikaela Shiffrin har vunnet slalåmen i alpin-VM i Semmering, Østerrike. Hennes landsmann Paula Moltzan tok andreplassen. Tredje ble Lena Dürr fra Tyskland. Magdalena Łuczak fullførte ikke det første løpet.

xxx

Den tredobbelte olympiske mesteren i alpint, Matthias Mayer, har annonsert pensjonisttilværelsen. Avgjørelsen til den 32 år gamle østerrikeren kommer ganske overraskende. «Jeg har tenkt mye de siste dagene, og jeg må si at det er på tide for meg å trekke meg fra verdenscupen i alpint (…). Det er nok. Jeg har ikke den viljen lenger,» sa Mayer.

xxx

Sveitsiske tennisspillere leder 2-0 etter to singelkamper mot Kasakhstan i tennisturneringen United Cup i Australia. Sammen med disse sidene vil Polen være med i gruppe B i Brisbane, inkludert Iga Świątek og Hubert Hurkacz.

xxx

Sveitseren Marco Odermatt vant Super-G i verdenscuppen i alpint i Bormio, Italia, med sin femte seier for sesongen og utvidet ledelsen i den samlede stillingen. Andreplassen gikk til Østerrikes Vincent Kriechmayr, 0,64 sekunder tilbake.

xxx

Premiepotten til Australian Open grand slam-turneringen, som starter 16. januar, er AUD 76,5 millioner (omtrent PLN 226,6 millioner), annonserte arrangørene torsdag. Dette er rekord i historien til denne begivenheten, 3,4 prosent flere enn året før.