Home » Pensjon ikke for ham? Den 40 år gamle østerrikeren har ingen planer om å avslutte karrieren

Pensjon ikke for ham? Den 40 år gamle østerrikeren har ingen planer om å avslutte karrieren

by Erlend Loe

Den østerrikske skiskytteren Simon Eder, som fylte 40 år i februar, har ingen planer om å trekke seg. Når det gjelder sportslig lang levetid, har den to ganger olympiske medaljevinneren en sjanse til å følge i fotsporene til sin far Alfred og den kjente nordmannen Ole Einar Bjoerndalen.

Den olympiske sølvmedaljevinneren i 2010 og bronsevinneren i 2014 (begge vellykkede i stafetten) er klar over tidens gang, men mister ikke motivasjonen til å oppnå ytterligere suksess.

SE OGSÅ: Norsk skiskytter går av med pensjon

– Karrieren min går mot slutten, det er helt sikkert. Men jeg vil gjøre mer neste sesong,» sa Eder til Laola 1.

I tillegg til to OL-medaljer har Eder, født 23. februar 1983, også fem VM-medaljer. Han var på pallen tjue ganger i individuelle konkurranser i verdenscuprankingen (tre seire).

Forrige sesong var han den beste østerrikeren i verdenscuprankingen – han ble nummer 18.

Eder blir 41 neste sesong og kan holde følge med faren Alfred, som også konkurrerte opp til den alderen. Dessuten har han sjansen til å bli den nest eldste skiskytteren etter den fremragende norske Björndalen som har fortjent en plass på pallen.

Den østerrikske veteranen, kjent for sin raske utveksling av skudd, forbereder seg også på en trenerkarriere. «Jeg tror ting går i den retningen,» innrømmet Eder.

MC, PA

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment