Home » PlusLiga-innvielse. På søndag spiller Trefl på ukrainske Barkom Kazany Lwów

PlusLiga-innvielse. På søndag spiller Trefl på ukrainske Barkom Kazany Lwów

by Erlend Loe

Onsdag 29. september hadde Trefl volleyballag sin siste sparring før sesongstart. Fem sett ble spilt i Toruń, laget fra Gdańsk beseiret den lokale CUK Anioły 4-1

Foto av Trefl Gdansk

PlusLiga i sesongen 2022/2023

PlusLiga ble igjen økt fra 14 til 16 lag. Ett av de to nye lagene er Brakkene til Kazan Lviv. I løpet av programtrekningen viste det seg at det ukrainske laget skal spille sin første kamp i PlusLiga med Trefl Gdańsk i Ergo Arena.

I sluttspillet spilles hver runde til tre seire. Vi vil kjenne den polske mesteren senest 17. mai 2023.

Etter slutten av den grunnleggende fasen, forlater bunnen av tabellen rekkene i PlusLiga, oppgangen til det beste TAURON-laget i 1. liga.

Billetter til Trefl Gdańsk-kamper i sesongen 2022/2023

Den første utenlandske klubben i volleyballligaen i Polen

Barkom Kazany Lviv er den første utenlandske klubben i volleyballligaens historie i Polen. Prosessen med å bli med i teamet fra Ukraina til PlusLiga startet for flere år siden. Det var allerede høsten 2021 klart at klubben fra Lviv skulle spille mot polske lag i sesongen 2022/2023.

Laget skulle ønske rivaler fra Polen velkommen i sin egen hall, men alt endret seg 24. februar, dagen for russisk aggresjon mot Ukraina. Imidlertid var både Lviv-klubben og myndighetene i den polske volleyballligaen SA fortsatt villige til å fortsette dette prosjektet. Lviv-klubben oppfylte en rekke prosedyrekrav og fikk spille i PlusLiga. Hans fast base til slutten av fiendtlighetene i Ukraina blir Krakow.

Karol Rędzioch på Kazany Lwów-kasernen

– Dette laget er uvanlig fordi hver kantspiller, altså to mottakere og to angripere, er venstrehendt, så vi må også tilpasse blokkeringen vår godt til dette venstrehendte angrepet. De har en veldig interessant angriper, Ukrainas første angriper Vasyl Tupchili. Som jeg allerede har nevnt om venstrehenderne, bør de to vertene Jonas Kvalen fra Norge og Julius Firkalu fra Slovakia ikke mangle her. Det er også et lag som har ganske sterke, store midtbaner, så vi må også passe på å ikke angripe gjennom blokksonen deres for ofte. For en drøy uke siden kom quarterbacken fra Tyrkia Murat Yenipazar, som presenterte seg veldig interessant ved Arkadiusz Gołaś Memorial, til Barkom – analyserer Karol Rędzioch, assistent for den første Trefl-treneren Igor Juricic.

Trefl avsluttet en rekke sparringer

Trefl volleyballspillerne har hatt en vellykket forberedelsesperiode til den nye PlusLiga-sesongen. De vant seks kamper, uavgjort i én, noe som ikke er typisk for volleyball, og i en tie-breaker valgte Projekt Warszawa dem.

Den siste sparringskampen fra Gdańsk ble spilt i Toruń onsdag 29. september om kvelden. Trener Juricić utnyttet alle spillerne som dro til Kujawy (blant annet var den lettere syke kapteinen Mariusz Wlazły fraværende). Trefl vant 3-0 med den lokale helten CUK Anioły, men trenerne bestemte seg for å spille to sett til. Det endte 4:1.

– Denne forberedelsesperioden var veldig intensiv treningsmessig, selvfølgelig klarte vi også å spille sparringkamper og turneringer, blant annet vant vi turneringen i Suwałki, noe som selvsagt er verdifullt for oss, selv om i sparringkamper og turneringer resultatet er tilfeldig. Det handler mer om å bringe laget sammen slik at hver spiller kan spille side om side for å øve på forskjellige mønstre også. Disse elementene fungerer bedre og bedre for hver uke, så jeg håper at vi vil gjøre det veldig bra i åpningskampen mot Barcom Kazany Lwów – legger Karol Rędzioch til.

Trefl i en helt ny rollebesetning

Trefl er et helt annet lag enn tidligere sesonger. De mest erfarne var Mariusz Wlazły og Lukas Kampa og en av de yngre: Karol Urbanowicz. Treneren har også endret seg.

Igor Juricić har 15 spillere på laget.

  • Quarterback: Lukas Kampa, Kamil Droszynski
  • Angripere: Mariusz Wlazly, Bartlomiej Boladz
  • Verter: Jan Martinez Franchi (Argentina), Jakub Czerwiński, Aliaksej Nasevich (Hviterussland), Mikołaj Sawicki, Piotr Orczyk
  • de mellomste: Karol Urbanowicz, Janusz Gałązka, Patryk Niemiec, Jordan Zaleszczyk
  • Libero: Luke Perry, Dawid Pruszkowski

Søndag innvielse av PlusLiga i Gdansk

Søndag 2. oktober går Trefl-kampen på Ergo Arena bare én dag etter slutt i gruppespillet i verdenscupen for kvinner i Gdańsk og Sopot.

Polen i VM. Tap mot Den dominikanske republikk, kamp mot Tyrkia på lørdag

I tillegg til Trefls kamp mot Barkom Kazany, er innvielsen av PlusLiga i Gdańsk mange attraksjoner. For de minste vil det være et Trefl-lekehjørne ved siden av banen, Treflik og Airnest Airport Gdańsk vil streife rundt på tribunen. Lech Wałęsa, den medisinske partneren til Markus-klubben, inviterer ambulansen sin inn, som vil være ved siden av banen, konkurransen for den mest aktive fansen arrangeres av Trefl Gdańsk fanklubb, og yngre fans kan også prøve seg på en basketball , på en minibasketballbane ved siden av dansegulvet.

Billetter til kampen mellom Trefl og Barracks Kazany Lviv

Billetter til kampen mellom Trefl og Barkom Kazany kan kjøpes på www.gdanskielwy.pl til priser fra 10 (redusert i den grønne sonen) til 39 PLN (normal i den røde sonen, som garanterer best utsikt over feltet). Det gis rabatter for elever og studenter opp til 26 år og seniorer over 60 år.

Som tidligere år ble det klargjort for sesongen 2022/2023 et spesielt område for familier: Støtte i sektor 117, nær Trefls Spielecke, en billett for et barn opptil 13 år koster kun 2 PLN. Bare Skolegrupper betaler 2 PLN per person (Wiktor Jaroni tar imot påmeldinger for skolegrupper – w.jaroni@sport.trefl.com. 1 verge for hver 14 elever har gratis inngang).

I sektor 106 og 122 ble det igjen klargjort 200 seter for innehavere Gdansk innbyggerkort.

You may also like

Leave a Comment