Home » Polen – Ungarn. Hva må skje for at polakkene skal være seedet i sluttspillet? varianter

Polen – Ungarn. Hva må skje for at polakkene skal være seedet i sluttspillet? varianter

by Thure Lindhardt

Spillet ikke bare for persille

Det polske laget beseiret Andorra i sitt nest siste gruppespill 4-1 og sikret seg minst andreplassen, en kamp i sluttspillet. Matematisk har vi fortsatt en sjanse til førsteplassen, men engelskmennene måtte tape for San Marino, noe som er ganske umulig.

Kampen mot Ungarn er foran polakkene. Som det viser seg, vil denne kampen avgjøre om polakkene blir seedet i sluttspillet. Dette er viktig fordi det bare spilles én kamp i hver runde og det seedede laget spiller semifinalen på sitt eget sete.

Resten av teksten under videoen.

Det er også lag fra de fire andre gruppene og to lag fra League of Nations. I praksis betyr dette at laget vårt må være bedre enn minst fire lag som deltar i sluttspillet.

Hva må skje for at hvitt og rødt skal bli plassert i sluttspillet? Det er ganske mange varianter. Vi presenterer alle mulige scenarier nedenfor.

ALTERNATIV 1: Polen vinner med Ungarn

I denne varianten vil polakkene sikkert bli sådd. Uavhengig av resultatene fra andre kamper, vil vi overta andrelagene fra gruppe B, D, G, H og J. Dette er nok til å bli seedet i første sluttspillrunde.

ALTERNATIV 2: Polen uavgjort mot Ungarn

Med denne varianten begynner tellingen. Vi vil definitivt være foran J-laget, men vi trenger tre andre lag. Så de må skje minst 3 av de 7 alternativene som presenteres:

 • Spania vinner med Sverige
 • Sveits eller Italia vil tape
 • Finland vil tape, uavgjort eller vinne mot Frankrike for å ha dårligere målrekord enn polakkene
 • Skottland vil enten gi uavgjort eller tape
 • Russland vinner med Kroatia
 • en av variantene i gruppe G vil forekomme:

 1. hvis Tyrkia spiller i sluttspillet: Tyrkia vil tape, uavgjort eller vinne for å ha en dårligere målrekord enn polakkene
 2. hvis Norge spiller i sluttspillet: Norge vinner for å ha dårligere målrekord enn polakkene
 3. hvis Nederland spiller i sluttspillet: Nederland taper mot Norge for å ha dårligere målrekord enn polakkene

ALTERNATIV 3: Polen taper mot Ungarn

Denne variasjonen gir oss den minste sjanse for å bli utplassert, men det betyr ikke at de ikke er der. Vi vil definitivt være foran laget fra J-gruppen Så 3 av de 5 mulighetene som presenteres må forekomme:

 • Finland vinner ikke mot Frankrike
 • Wales vil tape for å ha en dårligere målrekord enn polakkene OG Tsjekkia vil tape, uavgjort eller vinne for å ha en dårligere målrekord enn polakkene
 • Skottland vil tape for å ha dårligere målrekord enn polakkene
 • Tyrkia kommer ikke til å vinne OG Norge kommer ikke til å vinne ELLER Nederland kommer til å tape for å ha en dårligere målrekord enn Polen
 • Russland vil vinne med Kroatia for å ha en dårligere målrekord enn polakkene

Alt dette viser at hvis Polen ikke vinner, kan datamaskiner spille inn fordi individuelle mål også kan telle. Vi vet mer etter søndagslekene, som avslutter konkurransen i noen grupper. Biało-Czerwoni spiller sin kamp mot Ungarn på mandag.

You may also like

Leave a Comment