Home » Politiet skyter død mann med kniv og angriper forbipasserende og patrulje i Norge

Politiet skyter død mann med kniv og angriper forbipasserende og patrulje i Norge

by Thure Lindhardt

En mann bevæpnet med kniv ble skutt og drept av politiet i Oslo tirsdag morgen. Han hadde forsøkt å knivstikke flere personer og angrep deretter en politipatrulje som hadde kommet for å arrestere ham. Under arrestasjonsforsøket, som fant sted i en gate i Bislett-distriktet i den norske hovedstaden, ble en politimann skadet, det bekrefter også politiet, som ikke tror på et angrep.

– Vi utelukker ingen motivasjon, men det er foreløpig ingen informasjon som tyder på et terrorangrep, sa inspektør Egil Jørgen Brekke på en pressekonferanse.

Dømt i desember 2020

Politiet har ikke ønsket å gi noen opplysninger om identiteten til den skutt. Men ifølge Verdens Gang er han en russer i trettiårene som ble dømt til psykiatrisk behandling i Oslo i desember 2020 etter et knivangrep ett år tidligere.

Vitnevideoer på sosiale medier publisert av norske medier viser at den mistenkte i bar overkropp og bevæpnet med en stor kniv blir påkjørt av en politibil minst to ganger. Etter å ha blitt kastet mot en vegg, skynder mannen seg mot kjøretøyet, klarer å åpne døren og stormer inn.

«Politiet prøvde å kjøre ham over mens han prøvde å knivstikke noen. Deretter angrep han politiet aktivt med kniv (…) og skudd ble avfyrt, sa operasjonsleder Tore Solberg under en improvisert pressekonferanse som ble sendt på offentlig fjernsyn. Mannen ble kjørt til sykehuset og døde av skadene.

You may also like

Leave a Comment