Home » Posten feirer høytiden med en homofil julenisse

Posten feirer høytiden med en homofil julenisse

by Thure Lindhardt

For å feire slutten av året og 50 år med avkriminalisering av homofili i Norge, publiserer Posten Norge en annonse der julenissen er i fokus i en kjærlighetshistorie med en annen mann.

Hva om julenissen ble forelsket i en mann? Dette er scenariet til denne annonsen, som reklamebyrået Pol kom opp med for Posten Norge.

«When Harry met Santa» (Quand Harry met Santa), en nesten 4-minutters reklamefilm som debuterte på YouTube 23. november, inneholder den berømte skjeggete julenissen og en middelaldrende singel mann.

Etter et uventet møte begynner julenissen å besøke «Harry» i flere år. Ømhet utvikler seg over tid. Deres stadig mer medskyldige gjenforening antyder dermed begynnelsen på en idyll.

En kveld, da Posten har overtatt utleveringen av gaver, er julenissen fritatt fra sine forpliktelser. Reklamen ender deretter med et ømt kyss mellom de to mennene.

En annonse ble feiret på Internett

«Her er mannen min som kysser julenissen», tvitret Harry-spillerens mann stolt.

En annen internettbruker legger vekt på den politiske dimensjonen ved det kommersielle.

Inspirert av den berømte romantikkfilmen When Harry Puts Sally, feirer denne dristige annonsen mer enn bare høytiden. Det er en luft av toleranse i dette nordiske landet, som i 1972 var et av de første landene i verden som avkriminaliserte homofili.

You may also like

Leave a Comment