Home » Pulsar termiske kameraer hjelper norske ambulanser med å redde liv | butikk

Pulsar termiske kameraer hjelper norske ambulanser med å redde liv | butikk

by Peter Østbye

Norsk fjernsyn viste også leger fra Norsk Luftambulanse, som brukte disse optiske apparatene i sitt arbeid. Pulsar Accolade 2 LRF XP 50 Pro-kikkerten kjøpt av redningsarbeidere har en svært følsom termisk sensor som sikrer høy oppløsning i mørket og under vanskelige værforhold. Redningsfolk kan se den minste forskjell i temperatur med kikkert – dette er viktig når folk går seg vill i de kalde fjellene og kroppstemperaturen avkjøles.

«Vi er glade for å bidra til utviklingen av livreddende produkter. Pulsar-produktene inneholder den nyeste teknologien for å hjelpe deg med å se objekter under de tøffeste værforholdene. Den profesjonelle bildesensoren til Accolade 2 LRF XP 50 Pro med 640×480 @ 17µm teknologi tilbyr eksepsjonelle deteksjonsfunksjoner. En standard 1,8 m høy gjenstand kan gjenkjennes selv på en avstand på 1800 m i fullstendig mørke. Og i termisk bildebehandling Laseravstandsmålerne integrert i monokulærene og kikkerten gjenkjenner objekter opptil 1 kilometer unna og muliggjør en avstandsbestemmelse med en nøyaktighet på omtrent 1 meter, sier Rytis Buračas, markedsdirektør i Yukon Advanced Optics Worldwide.

Termiske kameraer brukes både i redningsaksjoner og i opplæring av frivillige og unge fjellreddere. Nordmenn kjøpte 19 enheter av denne typen fra litauiske selskaper – ett for hvert tilgjengelig helikopter.

Norsk Luftambulanse planlegger å teste andre produkter utviklet i Litauen – Helion 2 XP 50 Pro termisk kamera, som skal monteres foran på helikopteret. Pulsar-kikkerten brukes også av andre redningstjenester i Norge som Norges Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

I følge R. Buračas, på grunn av innovative teknologier, er denne termiske bildeoptikken mye brukt, ikke bare av redningstjenester, spesialstyrker, men også av forskere, fjellklatrere, dyr, naturobservasjoner og andre som ikke har noen direkte siktlinje eller som jobber. i nærheten under dårlige værforhold. Pulsar termisk kikkert er også mye kjøpt og brukt av seilere, turgåere og naturelskere.

Yukon Advanced Optics Worldwide, en produsent av optiske enheter av merkevarene Pulsar og Yukon Advanced Optics, er en pioner innen produksjon av sivile termiske bilder med eksport til mer enn 70 land over hele verden. De fleste av de høyteknologiske enhetene ble solgt i USA og Europa.

2021 På begynnelsen av 1800-tallet annonserte selskapet en utvidelse i Daugavpils. Latvia er allerede det åttende utviklingslandet i Yukon Advanced Optics Worldwide Group. Konsernet opererer også i Hviterussland, Russland, Storbritannia, USA, Kina og Ukraina. Selskapets hovedkontor er i Vilnius.

«Pressemelding» betyr et nyhetsbrev opprettet og distribuert av nyhetsbyråer, juridiske personer og enkeltpersoner om nyheter om en tjeneste, et produkt, et selskap eller institusjon, etc. Ved beslutning om publisering av innhold tar UAB 15min hensyn til informasjonens relevans, samfunnsnytten og allmennhetens interesse. UAB «15min» er ikke honorert for publisering av dette innholdet. Redaksjonen har rett til å redigere, forkorte, legge til og slette lenker og titler i teksten.

You may also like

Leave a Comment