Home » Reise: Nye reisemål blir røde onsdag

Reise: Nye reisemål blir røde onsdag

by Thure Lindhardt

FPS utenrikssaker har oppdatert sine reiseråd. Flere regioner blir røde denne uken.

Fra onsdag 16. juni Catalonia (Spania) og Thailand blir røde igjen på destinasjonskartet, som oppdateres ukentlig av FPS utenrikssaker. Imidlertid har flere regioner i Tyskland (Mecklenburg-Pommern), Kroatia (Adriatiske Kroatia) og Østerrike (Salzburg) blitt grønne.

Det føderale utenrikskontoret tar oversikt over helsesituasjonen på flere reisemål hver uke. For å gjøre dette bruker departementet data og kriterier fra European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Med unntak av noen få land og regioner er de fleste landene i EU og Schengen-området fortsatt røde.

Noen land og regioner har imidlertid blitt grønne. Dette er tilfellet i Romania, Monaco, store deler av Polen, Vestlandet (Norge) og Mayotte, et fransk oversjøisk territorium.

Av de siste endringene har Estland, Lichtenstein og Portugal blitt helt oransje. Østerrike, Sveits, Hellas og Norge går samme vei, med unntak av noen få regioner. I Frankrike blir Alsace-Lorraine, Bretagne, Languedoc-Roussillon og Midi-Pyrénées oransje.

Merk også at Sør-Danmark, Basilacate (Italia), Pannonian Plain og Zagreb (Kroatia) også vil bli oransje på onsdag. Ingenting endres for land utenfor EU og Schengen-området: Tredjeland er markert med rødt. Blant unntakene merker vi at Australia, New Zealand, Rwanda, Singapore, Israel og Sør-Korea alle er grønne. Thailand kommer til å bli rødt denne uken.

You may also like

Leave a Comment