Home » Representanter fra Volkswagen og Audi annonserer et vellykket 2021

Representanter fra Volkswagen og Audi annonserer et vellykket 2021

by Peter Østbye

Møller bilutstillingslokale i Vilnius. Foto av Judita Grigelyts (V)

På elleve måneder økte Møller Auto Group i Litauen 63 % i salg, 42 % i salg og 104 % i resultat før skatt.

Møller Automoni Group, som representerer bilprodusentene Volkswagen (VW) og Audi i Litauen, annonserte en salgsøkning på 42 % til 87,8 millioner euro i januar-november i fjor. EUR.

Overskuddet før skatt fra ny- og bruktbilhandelen skal ha økt med 104 %.

Salget av nye biler i Litauen økte med 63 % 2.387 nye biler ble solgt i Möllers bilutstillingslokaler. antall perioder nådde 1.461 biler. Den betydelige veksten i elbilsegmentet sammenlignet med 2020 er også merkbar; etterspørselen er mer enn firedoblet i år.

Rapporten sier at mens markedet er i ferd med å komme seg, vil effektene av pandemien merkes senere i år. Ifølge produsenten må gjennomsnittsbilen for øyeblikket vente 89 måneder.

Det er stor usikkerhet i verden mens vi fortsetter å kjempe med kjølvannet av pandemien, både i lokale markeder og over hele verden. Mangelen på halvledere har sterkt begrenset produksjonen av nye biler. Vi observerer også interessante endringer i kundeadferd i alle de tre baltiske landene. I det litauiske markedet økte salgsveksten i nybilkurven med 63 %, mens salget i bruktbilsegmentet i Latvia og Estland økte betydelig med henholdsvis 19 % og 29 %.

Volkswagen var muligens den nest største produsenten av nye biler i Litauen etter Toyota i fjor. Imidlertid er den tyske produsenten for andre år på rad den stabile markedslederen i et lite, men raskt voksende elbilmarked.

Daugja elbiler

Representanter for tyske bilprodusenter viser til at Litauen ser en liten økning i antall elbiler. Det blir ikke bare sett på som en politikk i endring for miljømessig bærekraft og forbruk, men også som et offentlig ordenssystem for å kompensere fysiske og juridiske personer for bruk av elektriske kjøretøy, parkering og kjøring i byen. Elbiler utgjør i dag 0,3 % av alle kjøretøy registrert i landet, men Møller Autos data viser at salget har vokst kraftig de siste årene.

Vi ser en økende trend at salget av elbiler vokser raskt. Mens det bare ble solgt 48 elbiler i løpet av de første elleve månedene av 2020, vil 234 litauiske elbiler bli kjøpt i samme periode i år. Denne endringen viser at populariteten og etterspørselen etter elbiler bare vil øke for hvert år. Det er viktig å vite at over halvparten av de 150 elbilene er beregnet for kommersiell bruk, sier lederen for Møller Auto Baltic.

De mest populære Audi-modellene i Litauen er Q5 og Q7 SUVene. Volkswagen-bilkjøpere foretrekker Tiguan, T-Roc, T-Cross og tradisjonelle Passat sedaner og stasjonsvogner. Det rapporteres at bedriftskunder fortsetter å velge Passat, det er også endringer i dette segmentet og bedriftskunder velger i økende grad modeller i SUV-klassen. Justas Nekroius, sjef for Volkswagen-produkter i de baltiske statene, forklarte at Danmark allerede planlegger å erstatte de eksisterende Passat mons med ID.3 eller ID.4 elbiler.

Møller Auto Group i Litauen, administrert av Møller Bil AS i Norge, består av 2 selskaper UAB Møller Auto og UAB Møller Auto Keturi. Totalt ukontrollert i 2021 tørr løve mn. Salget når 88 millioner. EUR og urevidert driftsresultat før skatt 2,3 millioner EUR. EUR. Møller Auto sysselsetter 148 personer i Litauen.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.

You may also like

Leave a Comment