Home » Rockwell Automation viser sin robusthet

Rockwell Automation viser sin robusthet

by Thure Lindhardt

Til tross for utfordringene selskapene har møtt i løpet av de siste 18 månedene, omsatte Rockwell for 6,99 milliarder dollar i 2021, mer enn de klarte krisen. Verdens markedsleder innen industriell automasjon, til stede i 100 land, strekker seg langt for å opprettholde sin posisjon. Faktisk har det Milwaukee-baserte selskapet nettopp fullført overtakelsen av AVATA, en tjenesteleverandør innen forsyningskjedestyring, ressursplanlegging og løsninger for forretningsytelse. Denne operasjonen fulgte Plex Systems» operasjon på 2,2 milliarder dollar i september i fjor. Dette oppkjøpet gjør selskapet i stand til å integrere en skybasert intelligent produksjonsløsning i sin virksomhet. Tidligere i år, i januar, kjøpte det multinasjonale selskapet det kanadiske selskapet Fiix, som utvikler kunstig intelligenssystemer for datastøttet vedlikeholdsstyring. I 2020 var det Kalypso, et amerikansk konsulentfirma for digital transformasjon, tur til å bli med i gruppen.

I Europa forbedrer oppkjøpet av ASEM, en leverandør av industrielle PC-er, samt Avnet og Oylo, Rockwell Automations tilbud om cybersikkerhet betydelig. Sammen er disse selskapene en del av den overordnede strategien til konsernet for å bringe tilkoblet virksomhet til live: fra teknologi til tjeneste, fra butikkgulvet til skyen, for å bringe mennesker, prosesser og teknologi sammen.

« Disse selskapene kommer til oss på et ideelt tidspunkt ettersom flere og flere kunder begynner å flytte sine industrielle applikasjoner til skyen. «Sier Eric Chalengeas, visepresident for Sør-Europa-regionen i Rockwell siden oktober 2019.» Vår tilstedeværelse på verdensmarkedet, vår komplementære bransjeekspertise og vår evne til å konvertere sanntidsdata til brukbar informasjon vil gjøre disse programvareløsningene enda mer konkurransedyktige. Vi vil kunne betjene kundene våre bedre med skybaserte løsninger som er enkle å implementere, bruke og vedlikeholde »

I tillegg til oppkjøp, implementerer Rockwell sin eksterne vekststrategi gjennom joint ventures. På slutten av 2019 slo selskapet seg sammen med Schlumberger for å skape Sensia – den ledende leverandøren av automasjonsløsninger innen olje- og gassleting, transport og prosesseringssektorene – med mål om å hjelpe digitalisere aktører i olje- og gassektoren, spesielt i olje- og gassektoren. nær Øst.

de Strebe for partnerskap

I tillegg til ekstern (eller uorganisk) vekst, har Rockwell en aktiv strategi rundt partnerskap. I august ble det annonsert et samarbeid med Kezzler, et norsk selskap som er aktiv innen digital produktsporing. I fjor ble den strategiske alliansen med PTC, en amerikansk leverandør av programvare og datatjenester, utvidet. Det samme gjelder det 5-årige samarbeidet med Microsoft som er forlenget. » Vi er glade for å utdype våre allerede sterke relasjoner med Microsoft og PTC for å hjelpe selskaper med å akselerere sin digitale transformasjon. Sier Eric Chalengeas.

Styrking i Europa og Midtøsten

Mens EMEA-sonen (Europa, Midtøsten, Afrika) står for 20 % av salget, ønsker Rockwell å styrke seg der, som Eric Chalengeas bekrefter: » Våre nøkkelmarkeder gir store muligheter. Vi tilpasser strategien vår for EMEA-regionen og vi har ambisjon om å vokse raskere. I EMEA-regionen er vi fokusert på å forbedre effektiviteten til de fleste næringer som olje og gass, agribusiness og biovitenskap. Rockwell fordobler innsatsen for å bringe ny teknologi til denne kunden gjennom den tilkoblede bedriftstilnærmingen for maskinvare- og programvarekonvergens på tvers av bedriften ».

Støtt produsenter i retning av bærekraft

I tillegg til å hjelpe bedrifter med å digitalisere, ønsker Rockwell også å hjelpe dem med å bli mer miljøbevisste. » En av de primære transformasjonshendlene som Rockwell er forpliktet til å gjøre en forskjell, er vår evne til å utnytte teknologien, tjenestene og partnerskapene våre for å hjelpe industrien med å nå sine bærekraftsmål. » konkluderer han. » Vi må skape nye måter å drive forretning på med de høyeste etiske og integritetsstandarder for å oppnå både økonomiske og bærekraftige resultater og akselerere overgangen til en sirkulær økonomi. »

Det er ingen tvil om at Rockwell vil lykkes med de mange pågående industriprosjektene, fra 4.0-fabrikker til den elektriske snuoperasjonen i biler, til smarte byer, både i Europa og Midtøsten, men også i det historiske nordamerikanske markedet.