Home » Russisk general drept på Chernobay flyplass, minst 300 mennesker drept i Mariupol teater

Russisk general drept på Chernobay flyplass, minst 300 mennesker drept i Mariupol teater

by Erlend Loe

Biden har besøkt troppene i Polen og skal bli kjent med organisasjonene som hjelper ukrainere

USAs president Joe Biden besøkte fredag ​​amerikanske tropper stasjonert i Polen nær grensen til Ukraina og planlegger å komme nært og personlig med organisasjoner som yter humanitær hjelp til millioner av ukrainere som flykter fra Russlands invasjon av hjemlandet.

Først besøkte Biden medlemmer av den amerikanske hærens 82nd Airborne Division, en frisør og en kantine og spiste pizza med soldatene. Amerikanerne tjener sammen med polske soldater.

Reuters / Foto av Scanpix / Joe Biden med amerikanske soldater

Fredag ​​ettermiddag landet flyet hans på flyplassen i Rzeszów, den største byen i det sørøstlige Polen hvor noen amerikanske tropper er stasjonert.

Da han snakket med soldatene, delte Biden en morsom historie om hvordan sønnen Beau besøkte ham da han ble utplassert til Bagdad og brukte morens pikenavn for å unngå å bli lagt merke til. Biden døde av hjernekreft i 2015.

I Polen hånet presidenten på spøk en soldat for hans standard korte hårklipp og ga soldatene alvorlig ros.

«Dere er den beste militærstyrken i verden, og det er ingen overdrivelse,» sa Biden før han satte seg i en sammenleggbar stol for å spise sammen med soldatene.

Han kommer til Warszawa på lørdag for å delta i samtaler med Polens president Andrzej Duda og andre tjenestemenn. Den polske lederen skulle møte Biden på flyplassen fredag, men flyet hans ble forsinket på grunn av tekniske problemer.

Den europeiske union sier at rundt 3,5 millioner har flyktet fra Ukraina. Mennesker, hvorav halvparten er barn, og mer enn 2,2 millioner befant seg i Polen.

Denne måneden bekreftet den amerikanske kongressen at mer enn 13 milliarder dollar vil bli brukt på humanitær og militær hjelp til Ukraina. Dollar. Administrasjonen har allerede begynt å fordele disse midlene.

Nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, Jake Sullivan, sa at Biden vil høre direkte fra amerikanske tropper og humanitære eksperter om situasjonen på bakken og «hvilke ytterligere skritt som må tas for å sikre at vi investerer amerikanske dollar der vi legger dem.» «.

Biden, som oppfordret amerikanske allierte til å forbli samlet mot Russland torsdag, spådde at det han så i Polen «ville styrke min forpliktelse til USA for å sikre at vi har en lederrolle i gjenbosetting.» alle disse menneskene spiller, inkludert å gi humanitær hjelp . «Hjelp nødvendig både i og utenfor Ukraina».

Etter møter med andre verdensledere sa Biden i Brussel at han hadde besøkt mange krigssoner og flyktningleirer i løpet av sin politiske karriere, noe som gjorde det «veldig smertefullt» å se små barn uten foreldre eller menn og kvinner som spør: «Gud tenker, hvor er jeg ? hva vil skje med meg «

Han sa at Polen, Romania og Tyskland ikke burde stå alene for å håndtere den største flyktningkrisen i Europa siden andre verdenskrig.

«Det er et internasjonalt ansvar,» sa Biden kort tid etter kunngjøringen om rundt 1 milliard dollar. Dollars i tilleggsstøtte til ukrainske flyktninger. Han kunngjorde også at USA vil ta imot opptil 100 000 mennesker på flukt fra krigen i Ukraina. Det hvite hus sa at de fleste ukrainske flyktninger ønsker å reise hjem på et tidspunkt.

Mr. Biden understreket at USA må «gripe inn og gjøre alt mulig for å lindre lidelsen og smerten til uskyldige kvinner, barn og menn.»

«Jeg planlegger å prøve å møte disse menneskene … jeg håper å se mange mennesker,» la han til.

Flere flyktninger intervjuet ved Peremisli jernbanestasjon i Polen fredag ​​sa at de håpet å komme tilbake til Ukraina. De hadde heller ikke store forhåpninger til Bidens besøk.

«Jeg har egentlig ingen forventninger» til Biden, 32 år gamle Ira Satula fra den sentrale ukrainske byen Kremenchuk. Kvinnen takket for all støtte og den varme velkomsten i Polen.

«Men huset er huset og jeg håper at vi kommer tilbake dit snart,» håpet Satula.

Olha Antonovna, 68, fra Chernihiv, sa at hun tror «det er en reell sjanse» for at Bidens hjelp ville være nok.

«Jeg tror vi trengte hjelp for lenge siden,» sa hun.

Sullivan sa at Biden vil holde en tale lørdag om «viktigheten av øyeblikket, hvor presserende utfordringen er, og betydningen av konflikten i Ukraina for verden».

You may also like

Leave a Comment