Home » Sannhetens tid. Polakker begynner å kjempe om medaljer

Sannhetens tid. Polakker begynner å kjempe om medaljer

by Erlend Loe

«Det viktigste vil ikke være resultatet, men poengene for landslaget,» sa den olympiske mester i hammerkast Wojciech Nowicki, en av stjernene i mesterskapet.

SE OGSÅ: Polakkene starter fredag ​​DME Silesia 2023. Nowicki: Det viktigste for landslaget er å ta poeng

Lag fra andre og tredje divisjon har kjempet om poeng i Chorzów Arena siden tirsdag. De hvit-røde er representert med 16 lag i superligaen. Totalt er rundt 2000 personer med i konkurransen. Idrettsutøvere fra 47 land. For første gang arrangeres All Division Championship på ett sted.

15. juni vant Nowicki konkurransen i Oslo under Diamond League-stevnet. Med et resultat på 81,92 m satte han rekorden for konkurranse og prestisjefylt sykling, og ble leder av verdensrankingen.

Formen min blir bedre. Et bevis på det er resultatet fra Oslo hvor jeg klarte nesten 82m. Men når det gjelder DME, fokuserer jeg ikke på selve resultatet, det er ikke det viktigste. Målet er å få maksimalt antall poeng for landslaget. Selvfølgelig ville det vært fint om 16 poeng for førsteplassen ble akkompagnert av et kast over 80 meter – den olympiske mesteren fra Tokyo (2021) gjemte seg ikke der.

Det polske laget inkluderte: Ewa Swoboda (100 m), Natalia Kaczmarek (400 m) og stavhopperen Piotr Lisek.

De europeiske lekene arrangeres for tredje gang – i 2015 var Baku vert, fire år senere Minsk.

– Vi har skapt et lag som er en blanding av ungdom og erfaring og kan virkelig gledelig overraske oss – dømte PZLAs sportsdirektør Krzysztof Kęcki.

Under mesterskapet arrangeres det 37 konkurranser. Kun én deltaker fra hvert land starter.

The White-Reds vant de to foregående utgavene av DME, den siste – for to år siden – også på Silesian Stadium.

Da så fansen i Chorzów lag fra syv land i konkurransen i toppdivisjonen i DME-ligaen. Det polske landslaget forsvarte tittelen med en ledelse på 2,5 poeng på Italia.

Polakkenes rivaler i Chorzów vil være: Belgia, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Hellas, Spania, Nederland, Tyskland, Norge, Portugal, Sveits, Sverige, Tyrkia, Storbritannia og Italia.

– Du kan velge favoritter på papir. Sterke lag sender til Schlesia, for eksempel italienerne eller franskmennene, men britene er avhengige av mindre kjente spillere. Nederlenderne har sendt sine største stjerner til startstreken med Femke Bol (400m runde) i spissen, men de har svakere konkurrenter i flere konkurranser. Sannheten er imidlertid at alt blir sjekket av konkurrentene selv. Alle landslag har styrker og svakheter, noe som gjør denne lagkonkurransen ekstremt interessant. Kampen om individuelle medaljer ved European Games Kraków-Małopolska 2023 lover også å bli interessant, for resultatene fra andre og tredje liga er også viktige her – forklarte Tomasz Spodenkiewicz, en statistiker.

KP, PAP

You may also like

Leave a Comment