Home » Seile. Den 85 år gamle kongen av Norge, Harald V, ble nummer 10 i verdenscupen

Seile. Den 85 år gamle kongen av Norge, Harald V, ble nummer 10 i verdenscupen

by Erlend Loe

Den 85 år gamle kongen av Norge, Harald V, tok 10. plassen under VM i seiling for klassiske yachter i Genève. 24 mannskaper fra åtte land deltok i konkurransen.

Königsplatz ble vurdert veldig høyt med tanke på alderen og intensiteten i mesterskapet.

– Han var den eldste og i konkurranse med mye yngre seilere gjorde han det ganske bra, spesielt siden det ikke var en endagskonkurranse, men varte en hel uke og besto av ni etapper, hvis resultater avgjorde den endelige rangeringen – konkurransedirektør Det sier Jean Olivier Kerr til NRK.

I flere år har monarken deltatt i internasjonale seilkonkurranser i den klassiske R-8-klassen på 8-metersyachten «Sira», som han ble verdensmester med i 2008.

Ved makten siden 1991 har Harald V. vært aktiv i seiling i mange år og har allerede deltatt i tre olympiske leker som prins – i Tokyo (1964), Mexico (1968) og München (1972). I Japan var han flaggbærer for det norske landslaget.

«Sira» ble bygget av faren Olav V i 1938 spesielt for Kattegatcupen han vant. Båten var også en gave til Harald til hans første bursdag.

– Jeg elsker å seile og til tross for min alder er det å delta på store arrangementer alltid en konkurranse, ikke et rekreasjonscruise – sa Harald V. i et tidligere intervju med NRK.

Hun har seilt med samme mannskap på «Sira» i 35 år, og media i mange land har gjentatte ganger trukket oppmerksomhet til et interessant faktum – om bord henvender et tydelig harmonisk mannskap til kongen ved navn, og etter at de satte foten på land «Kaptein Harald» endres umiddelbart til «Hans Majestet».

Harald V. har oppnådd mange suksesser i sin idrettskarriere. I klassen etttonnsbåter vant han verdensmesterskapet i Kiel i 1987 som prins på yachten «Fram X». Et år senere, med samme skip, vant han bronsemedalje ved verdensmesterskapet i San Francisco og ble i 2005, som kongen på båten «Fram XV», europamester i sjøseiling i Sandhamn, Sverige.

(TRYKK)

reklamemateriell for partnere

You may also like

Leave a Comment