Home » Sjef for Ukrainas utenriksdepartement: Vårt motangrep vil ikke være avgjørende…

Sjef for Ukrainas utenriksdepartement: Vårt motangrep vil ikke være avgjørende…

by Erlend Loe

Det forventede motangrepet fra ukrainske styrker kan ikke betraktes som et avgjørende slag i krigen mot Russland; det vil bare være et angrep som vil føre til gjenoppretting av alle okkuperte områder, sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba fredag.

«Kontring bør ikke betraktes som en avgjørende kamp. Det avgjørende slaget vil være det som vil føre til fullstendig frigjøring av ukrainske land, sa Kuleba på en orientering med lederne for diplomati i landene i Nord-Europa.

«Hvis det er behov for et motangrep, vil det være et. Hvis det trengs to eller flere, vil det være slik. Dette er ikke en konflikt som kan fryses, forsikret UD-sjefen.

Kuleba møtte utenriksministrene fra Danmark, Estland, Finland, Island, Litauen, Latvia, Norge og Sverige i Odessa fredag. Under samtalene tok han igjen opp spørsmålet om å overlevere vestlige jagerfly til Ukraina, først og fremst F-16.

«Jeg har bedt mine kolleger som venner om å gjøre alt for å fremskynde beslutningen om å trene ukrainske piloter på fly, hovedsakelig F-16. Som til slutt vil føre til en beslutning om å overlevere flyene til Ukraina, sa han.

«Vi bør la Russland falle ned fra himmelen. Til dette trenger vi ikke bare luftvern, men også kampfly. De er nødvendige for å dekke våre brigader, som vil motangrep», sa sjefen for det ukrainske utenriksdepartementet.

Kułeba sa at han hadde inntrykk av at hans partnere fra nord-europeiske land svarte med forståelse på forespørslene hans. «Jeg er takknemlig for det,» sa han.

Fra Kiev Jarosław Junko (PAP)

jjk/ap/

You may also like

Leave a Comment