Home » Skandalen i EM. Håndballspiller bøtelagt for å ha nektet å bruke bikini

Skandalen i EM. Håndballspiller bøtelagt for å ha nektet å bruke bikini

by Thure Lindhardt

De norske håndballkvinnene ble bøtelagt for å ha brukt shorts i stedet for truser, ifølge forskriften. En disiplinærkomité i det europeiske håndballforbundet tildelte hele laget en bot.

  • Det norske kvinnelaget i strandhåndball fikk en bot på 1500 euro. I tillegg må hver av representantene for Norge betale en bot på 150 euro
  • Nordmennene hadde på seg ulovlig drakt på den europeiske strandhåndballkampen lørdag. Du spilte om bronsemedaljen
  • Damelaget skal ha på seg bikini av spesifisert størrelse og snitt. Håndballspillere bruker shorts

Nordmennene brukte shorts i sin tapte kamp om bronsemedaljen i Beachhåndball-EM. Du spilte mot Spania. Etter at myndighetene i det europeiske forbundet – EHF – straffet det tapte laget, kritiserte myndighetene i Norges Håndballforbund denne avgjørelsen skarpt. – Dette er helt absurd. En nytenkning er nødvendig i den konservative idrettsverdenen, sa den norske kultur- og idrettsministeren Abid Raja.

Det norske landslaget ble bøtelagt for å bruke shorts. «Selvfølgelig betaler vi en bot»

Norges Forbund meldte i forkant av kampen at de vil betale boten dersom den blir tildelt damelaget. Aktivistene visste at håndballspillerne ville spille i ulovlige kostymer. – Vi betaler selvfølgelig en bot. Vi seiler på samme båt – avslørte Kare Geir, president i Norges Håndballforbund. Landsspilleren Katinka Haltvik kom med en lignende uttalelse.

Kleskode i strandsport har vært et kontroversielt tema i mange år. Noen idrettsutøvere har hevdet at bikiniklær er upraktisk og nedverdigende. For volleyballspillere har det vært en regel siden 2012 som sier at trusene som spillere har på skal være trange og også ha et «kutt mot låret». Menn som driver med strandsport bruker shorts.

Nordmennene meldte fra til EHF før kampen, men organisasjonen forbød dem å spille i endrede kostymer. Aktivister har offisielt sendt inn et forslag om å endre reglene. Dette bør vurderes i løpet av de kommende månedene.

RadioZET.pl/PAB

You may also like

Leave a Comment