Home » skihopping. Nordmennene satte kursen mot Nations Cup, returen til Forfang

skihopping. Nordmennene satte kursen mot Nations Cup, returen til Forfang

by Erlend Loe

– Nations Cup er fortsatt et av våre store mål denne sesongen. Avstanden til lederne er ikke liten, men vi har fortsatt selvtillit, sier Alexander Stöckl, som nominerte syv hoppere til verdenscuphopperen i Lahti. Blant de nominerte var Johann Andre Forfang.

Fireårsfesten i Beijing var en bittersøt opplevelse for alle tilknyttet det norske hopplaget. Individuell olympisk mester i den store bakken ble Marius Lindvik, to diskvalifikasjoner av kvinnene i miksen og lagmedaljen tapt med en hårsbredd med Tyskland irriterte de sportslige ambisjonene til skandinavene.

Alexander Stöckl setter nå et av sine store mål for Nations Cup, som laget hans vant for et år siden. – Sesongen pågår fortsatt. Vi ser frem til showet vårt i Lahti. Vi skal kjempe om så mange poeng som mulig. Nations Cup er fortsatt et av våre store mål denne sesongen. Gapet til toppen er ikke lite, men vi har fortsatt tillit – les ordene til den østerrikske treneren på skiforbundet.no.

For øyeblikket er nordmenn den tredje styrken i Nations Cup. De er 457 poeng bak de ledende tyskerne. Begge lagene deles av østerrikerne – lagets olympiske mestere.

Johann Andre Forfang, Halvor Egner Granerud, Anders Haare, Robert Johansson, Marius Lindvik, Robin Pedersen og Daniel-Andre Tande stiller i fredagens kvalifiseringskamper i Lahti.

– Anders Haare har nylig sikret seg en ny startplass. Jeg er glad for at Johann Andre Forfang kommer tilbake etter sykdommen. Han liker dette anlegget og har utnyttet tiden godt hjemme, sier Stoeckl om duoen som har blitt med de fem olympierne i Beijing. Opprinnelig hadde Forfang blitt inkludert i OL-troppen hvis avreise til Kina ble utelukket på grunn av de pågående problemene knyttet til tilstedeværelsen av SARS-CoV-2-viruset i kroppen. La oss huske at Forfang er den offisielle rekordholderen for den store bakken i Lahti. I 2017 – under nordisk verdensmesterskap på ski – klatret han til 138 meter.

Les også: Forfang kommer ikke til Beijing «Det er ikke rettferdig»

Stöckl skal ikke til de tusen innsjøenes land denne helgen. Hans assistenter Magnus Brevig og Andreas Vilberg får ansvaret for verdensmesterne i lagskiflyging. Det er planlagt individuelle konkurranser fredag ​​og søndag i Salpausselka (HS130) og lagkonkurranser på lørdag.

Du kan følge sendinger av finske kvalifiseringer på Player.pl, samt alle konkurranser på TVN og Eurosport 1.

Program for verdensmesterskapet i Lahti (HS130):

Fredag ​​25. februar 2022
13:00 – Teknisk orientering
14:15 – Offisiell øvelse
15:30 – Kvalifisering
17:00 – Individuell konkurranse

Lørdag 26. februar 2022
15:15 – Øvingsserie
16:30 – Lagkonkurranse

søndag 27. februar 2022
14:30 – Kvalifisering
16:00 – Individuell konkurranse

You may also like

Leave a Comment