Den mest populære turneringen er major.
Et av de mest populære dataspillene er Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO). Spillet, som har kjørt i tre tiår, trekker vanligvis mange fans under den mest kjente turneringen: «Major». Lag som ønsker å delta i turneringen må samle nok RMR-poeng. Poengene ovenfor opptjenes ved å avslutte førsteplasser i lokale turneringer.
Suksessen til debutantene?
EPIC League CIS, som består av lag fra Commonwealth of Independent States (CIS), overrasket CS: GO-fanbasen med sine resultater. Laget fra Ukraina kalt «Akuma» var ikke kjent for noen før turneringen, men på slutten av dagen vant de bronse. Det beste laget i turneringen «Natus Vincere» ble feid bort i kvartfinalen og vant i semifinalen tørt mot Virtus Pro. Ironisk nok var seirene spesielt enkle, med ukrainerne som slo Natus Vincere 16-2 på det første kartet. Ingen navn – Så det var mulig å presentere ukrainerne før turneringen, men Akuma gjorde seg fortjent til fansens kjærlighet. Lagets beste spiller, Dmitriy «SENSEi» Shvorak, var ustoppelig og fikk turneringens høyeste poengsum.
Ikke alt gull skinner.
Selv om Akuma-mennene fikk mye ros, var det mer oppmerksomme tilskuere som ikke skyndte seg for å hilse på ukrainerne. Twitter-plattformen sies å være et svindelteam fra Ukraina. Situasjonen skjøt fart da en av toppspillerne på S1mple delte en tvetydig melding på Twitter-kontoen sin. Innholdet i meldingen gjorde det klart at Natus Vincere-spilleren ikke trodde på Akumas ærlighet. Fansen takket nei og mistankene vokste. Senere rystet CS: GO verden med nyheten om at 14 lag i et åpent brev var uenige i ukrainernes prestasjoner. Brevet ba utvikleren av spillet, Valve, om å åpne en etterforskning av svindelen i en motstanders lager. En slik sak er ekstremt sjelden i CS: GO-verdenen, så å bevise skyldig vil få alvorlige konsekvenser for spillere fra Ukraina.
Hvordan jukset du
CS: GO har et system som automatisk oppdager juksemakere, så hvordan jukset Akuma-gutta? Etter en rekke uventede resultater og mistanker ble det laget en video på Youtube-plattformen som ble brukt til å oppdage spillere som jukser uten programvarekode. Videoen viste merkelige manerer: en sniktitt på en datamaskin/TV i nærheten som skulle vite hvor motstanderne befant seg. Det er fortsatt uklart hvordan Akuma-mennene klarte å få direkte kampmateriale som hjalp dem med å jukse.
Svindlere blir ustraffet?
Natus Vincere-sjef Andrey B1ad3 Gorodenskiy sa at Akuma-spillere jukset. Treneren ba motstanderne om å registrere Teamspeak-rekorden etter kampen, men mottok den ikke. Ukrainerne forsikret dem om at de hadde glemt å ta opp samtalene, noe som vekket enda mer mistanke i leirene deres. Etter så svake argumenter kollapset Akuma-lagets rykte. Hvis etterforskningen viser at ukrainerne jukset, vil spillerne møte store bøter og restriksjoner for å fortsette sin profesjonelle karriere. Det vil imidlertid være vanskelig å bevise dette lagets lovbrudd, siden det ikke var programvare og spillets utviklingssystem ikke kunne fange det. Uten teamintervjuer og videoopptak fra rommet der Akuma spilte, og i mangel av bevis, vil det være praktisk talt umulig å identifisere hennes forseelse. Ironisk nok har de nåværende distanseturneringene skapt de perfekte forholdene for juksemakere til å forbli ustraffet. Så det kan sies at hendelsen avslørte feilene og sprekkene i CS: GO-turneringen, som må stenges i fremtiden.
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»