Home » TCS: Tyskere og østerrikere tror ikke lenger på ultimat suksess

TCS: Tyskere og østerrikere tror ikke lenger på ultimat suksess

by Erlend Loe

Etter den tyske delen av konkurransen og to av fire konkurranser, leder Halvor Egner Granerud, som var best i både Oberstdorf og Garmisch-Partenkirchen, rangeringen av den 71. utgaven av TCS. Nordmannen er 26,8 poeng foran Dawid Kubacki og 40,1 poeng foran Piotr Żyła.

SE OGSÅ: Hvordan har hopp endret seg siden Małyszomania-tiden? «Jeg husker menneskene i trærne»

Fjerde er sloveneren Anze Lanisek, femte beste tysker Karl Geiger, som totalt skiller 57,6 poeng fra lederen.

«Det er over 30 meter og rundt 10 til pallen. Det er vanskelig å tenke på den endelige seieren. Jeg tror vi sakte kan fokusere på andre mål. Det vil være noen flere viktige etapper denne sesongen, spesielt verdenscupen, så vær forberedt. Nei, det er ingen vits å øse ut anger og frustrasjon nå», innrømmet den 29 år gamle lederen for det tyske bordet, som har ventet på triumfen i TCS siden 2002, da Sven Hannawald var den første til å vinne alle fire konkurransene. .

Selv Horngacher, hvis hovedoppgave etter «overføringen» fra Polen var å gjenopprette Tysklands seier i prestisjetunge konkurranser, er også klar over at dette heller ikke er gjennomførbart i år.

«Vi har fortsatt en lang vei å gå. Vi er for langt unna til å tenke på det. Det er ikke noe tema for øyeblikket. Vi må fokusere på konkurransen i Innsbruck, kjempe for Bergisel og se hva som skjer videre.» – bemerket den østerrikske treneren.

Tyskland-treneren har ikke mye å klage på fordi… «Det er to eller tre spillere som er foran resten av verden, inkludert oss. Vi åpner resten av oppdraget så vi kan være ganske fornøyde og foretrekker å snakke om +positiv balanse+ enn +mer negativ+» – vurderte han, og la merke til at de tre som «hoppet unna» er Granerud, Kubacki og Lanisek.

I den samlede rangeringen av TCS gjør østerrikerne det enda dårligere, fordi den beste av dem – 20 år gamle Daniel Tschofenig – er åttende. En av favorittene i turneringen er Stefan Kraft, som sikret laget sitt siste triumf for åtte år siden, på en tiendeplass. Bare 18. plass i Ga-Pa nyttårskonkurransen veier tungt for hans plassering.

«Mens Granerud hopper i en egen liga, er hopperne våre allerede halvveis og må utsette drømmene om seier i minst ett år til til de nasjonale konkurransene», skrev APA-nyhetsbyrået mandag.

Tschofenig, fjorårets trippel juniorverdensmester fra Zakopane, taper 61,9 poeng, altså 34 meter, til lederen fra Norge.

– Det betyr mye for meg å være best i et så sterkt lag. Det er inspirerende og motiverende. Jeg er langt fra pallen, men jeg er langt fra de to tyskerne foran meg, så jeg håper at jeg i Innsbruck og Bischofshofen skal kjempe for å ta dem forbi», sa skihopperen fra Kärnten.

Andreas Widholzl, rød-hvit-rød-treneren, vet at en seier på TCS ville være et mirakel, og en plass på pallen er også usannsynlig.

– Vi må være realistiske. De tre første plassene er fortsatt et stykke unna for oss. Nå må vi fokusere på individuelle prestasjoner, men også gjøre det bra som lag i toppen av sesongen senere i sesongen. » – forklarte keeperen til østerrikerne.

Hjemmelshaver Kraft vurderer situasjonen på tilsvarende måte.

«Granerud, hopper som en begavet person, verdenscupleder Kubacki og Lanisek er ett skritt foran de andre. De er i en klasse for seg selv» – bemerket han og innrømmet at han tapte for vinden på Ga-Pa.

«Med sidevind som ikke er tatt med i noen konverteringsfaktor og koeffisient. Du kan kompensere for motvind, og du kan til og med få poeng for sidevind, selv om de kan forhindre en lang flytur. De som er ansvarlige for konkurransen vår bør revurdere det» – forklarte han til Widholzl.

Kraft kom imidlertid med ingen unnskyldninger.

«Jeg må ærlig innrømme at de tre andre hoppene mine i TCS også kunne vært bedre. Du trenger ikke lete etter unnskyldninger. Nå våre bakker og våre fans. Vi må regne med at kartet vil snu,” understreket den siste østerrikske vinneren av den anerkjente konkurransen.

Trening og kvalifisering til konkurransen på onsdag finner sted på tirsdag på kjente Bergisel. Hopperne flytter til Bischofshofen for finalen torsdag og fredag.

Den siste nordmannen som vant TCS var Anders Jacobsen i 2007.

PW, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment