Home » Telekommunikasjon: Telenor og CP Group har som mål å fusjonere i Thailand

Telekommunikasjon: Telenor og CP Group har som mål å fusjonere i Thailand

by Thure Lindhardt

Det norske konsernet Telenor og det thailandske CP-konsernet vurderer å slå sammen sine telekommunikasjonsenheter i Thailand, noe som kan skape en ny markedsleder.

Det norske selskapet Telenor og det thailandske selskapet Charoen Pokphand (CP Group) er i samtaler om en mulig sammenslåing av deres telekommunikasjonsenheter i Thailand, sa Telenor i en uttalelse fredag.

En avtale, hvis den oppnås, vil samle telekommunikasjonsvirksomheten til Telenors Total Access Communication (Dtac) og True Corporation (True) i CP Group, sa det norske konsernet med base i Oslo.

Dtac er i dag verdsatt til rundt 3 milliarder dollar, ifølge Refinitiv Eikon, mens True er verdsatt til 4,5 milliarder dollar.

En avtale vil være den andre i sitt slag i Sørøst-Asia for det norske selskapet etter at det ble oppnådd en avtale i juni med Axiata Group Bhd om å slå sammen sine trådløse virksomheter i Malaysia i en avtale på 15 milliarder dollar med sikte på å skape en «ny leder» ledet malaysisk marked.

Mobiloperatører finner det stadig vanskeligere å tjene betydelige fortjenester i en sektor som står overfor mange utfordringer og økende kapitalkostnader etter hvert som nye teknologier som 5G dukker opp.

«Det er fortsatt ubesvarte spørsmål og det er ingen sikkerhet for at samtalene vil føre til en endelig avtale. Telenor vil ikke kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt i prosessen.«Sa det norske selskapet.

Telenor betjener 172 millioner kunder over hele verden. Omtrent halvparten av salget kommer i Asia og den andre halvparten i Skandinavia.

Mads Rosendal, analytiker i Danske Bank, sa at en avtale, hvis den blir godkjent av regulatorer, vil gi det nye selskapet rundt 52 ​​% markedsandel i Thailand, noe som gjør det nåværende nummer én i AIS, som har rundt 44 % av markedet.

En slik transaksjon vil være en del av Telenors strategi for å redusere risiko og få mer verdi fra sine asiatiske enheter, skriver Rosendal i en uttalelse til kundene.

«En avtale med True ville ha positive implikasjoner i form av prissettingskraft og investeringssynergier, men også gitt DTACs dårlige resultater, som fortsatt ikke har returnert til pre-pandemiske driftsnivåer.Han forklarte.

You may also like

Leave a Comment