Home » Tidsbegrensninger for videospill for mindreårige i Kina

Tidsbegrensninger for videospill for mindreårige i Kina

by Thure Lindhardt

«Jeg ønsker å gråte»: Det er sommerferie, men 14 år gamle Zhang Yuchen må finne en annen hobby ved siden av favorittvideospillet sitt etter at Kinas regelverk for kampen mot ungdomsavhengighet ble strammet inn.

Gigantiske Tencent, markedsleder på det kinesiske markedet, har satt en ny grense på flaggskiptittelen sin, den enormt populære «Honor of Kings». Barn under 18 år kan spille den maks to timer om dagen i ferier og maks en time i skoletiden. I tillegg er spillet låst.

Og kinesiske tenåringer må bekymre seg: Selskapet kunngjorde onsdag at det ville utvide de nye reglene … til hele spillkatalogen hans.

Noen barn kan tilbringe dagene ved skjermen. Et fenomen som lenge har vært ryktet i Kina på grunn av dets negative konsekvenser: nedsatt syn, effekter på skoleresultater, mangel på trening eller risiko for avhengighet. Et tegn på vekten av videospill i landet med en befolkning på 1,4 milliarder: Bare i første halvår av 2021 omsatte de for 17 milliarder euro.

Forskrifter Mindreårige har allerede forbud mot å spille online mellom 22:00 og 08:00. Men da en artikkel i en offisiell forretningsavis i begynnelsen av august anslo at videospill var blitt «et mentalt opium», begynte bransjen å frykte en ny reguleringsfeil fra myndighetene, som i ettertid rettet mot selskaper i den digitale sektoren.

I frykt for at tidevannet kunne snu, solgte aksjemarkedsinvestorer aksjene til gigantene i sektoren (Tencent, NetEase, Bilibili …) – noe som førte til en kollaps i prisene. Artikkelen fremhevet Tencent og dets populære online flerspillerspill Honor of Kings, en hit i Kina med mer enn 100 millioner daglige aktive brukere.

«avhengig»

Presset gruppen, som allerede hadde innført restriksjoner for spilletid og ansiktsgjenkjenning for å hindre under 18 år fra å spille om natten,har derfor skjerpet reglene. For mange unge går dette for langt.

«Jeg er på ferie. Jeg har ikke noe annet å gjøre og har kun rett til å spille i veldig kort tid», Pest Miss Li, 17, som nektet å oppgi fullt navn.

Jenta dømmer tiltaket«Forstyrrende», tror at tenåringer på hans alder som er nesten myndige og derfor mer ansvarlige kan begrense spilletid på egen hånd, men noen mindreårige har funnet løsningen.

«Med en voksenkonto spiller jeg to til tre timer om dagen og selvfølgelig etter kl. 22.00», ler en 17 år gammel spiller som ønsker å være anonym.

Var den paniske reaksjonen fra markedene på artikkelen i den offisielle pressen berettiget?

«Aksjeinvestorene har overreagert og proppet mediemaskineriet», sier Ether Yin, analytiker ved Trivium China. «Siden 2018 har regjeringen ønsket å forhindre at barn blir avhengige av spillHan bemerker og understreker at denne trenden egentlig ikke er ny.

Ifølge ham vil også andre videospillselskaper publisere sine egne restriksjoner de neste ukene.

Pappa spiller

Tencents nye regler har også tatt uventede ofre: noen foreldre selv som elsket å leke med barna sine.

Peng Jianfei, en 45 år gammel programmerer, eier av en voksenkonto for Honor of Kings, hadde gitt sin 12 år gamle sønn tillatelse til å bruke den i skoleferien. Men en forespørsel om aldersbekreftelse dukket opp, og gutten tastet inn ID-nummeret sitt uten å tenke seg om – som umiddelbart sperret kontoen. Resultat: Pappa kan heller ikke spille lenger.

«Disse tiltakene kan redusere spilletiden til mindreårige til en viss grad«Innrømmer Mr. Peng.

«Men inntil videre«Dette påvirker bare et Tencent-spill og «Du kan alltid komme rundt det ved å spille» på andre plattformer, understreker han. De fleste foreldre ønsker imidlertid de nye restriksjonene velkommen.

«Hvis barna bruker for mye tid på lek, skader det synet deres», sa Wang, en 34 år gammel kvinne fra Beijing. Men hennes 10 år gamle sønn, som drar i armen hennes, deler ikke hennes mening i det hele tatt: «Mamma, det skal sies at det er en dårlig avgjørelse! Hvorfor gjør du dette mot oss?»

You may also like

Leave a Comment