Home » Toeren rykker unna… Real Madrids nederlag i Valencia

Toeren rykker unna… Real Madrids nederlag i Valencia

by Erlend Loe

Selv om Real vant den spanske cupen, blir ikke sesongavslutningen vellykket. Nederlaget til «Bats» – mål scoret av Diego Lopez i det 33. minutt – er det tredje på rad på utenlandske plasser i La Liga.

I mellomtiden tapte laget til Carlo Ancelotti 4-0 for City i den andre etappen av Champions League-semifinalen i Manchester onsdag, og gikk glipp av å vinne konkurransen igjen.

SE OGSÅ: Champions Barcelona tapte hjemme! Mål av Robert Lewandowski

Etter tapet mot Mestalla falt Real til tredjeplass, et poeng bak Atlético, som tidligere hadde beseiret Osasuna Pamplona 3-0 på søndag.

I Valencia fullførte ikke Vinicius Junior kampen og endte opp med å få rødt kort for usportslig oppførsel. Tidligere hadde brasilianeren en krangel med lokale fans som skulle fornærme ham, og fotballspilleren gjorde en gest som lød at han ønsket det lokale laget et keeperkast.

«Jeg har aldri sett et helt stadion som var rasistisk og ropte «ape, ape, ape».» Ligaen har et problem, miljøet har et problem som «Vini» absolutt ikke har fordi han er et offer, ikke en aggressor – bemerket Ancelotti på pressekonferansen, som innrømmet at han under kampen spurte spilleren sin om han ville forlate banen på grunn av den spente atmosfæren.

«Han er den minst respekterte spilleren i ligaen,» sa Real-midtbanespiller Dani Ceballos, men antydet at Vinicius Junior burde avstå fra interaksjoner med tribunen.

Valencia har 40 poeng etter søndagens seier og er fem poeng foran nedrykksstreken med tre runder igjen.

Barcelona tapte 2-1 for Real Sociedad lørdag. Robert Lewandowski scoret et trøstemål for vertene i det 90. minutt. Det var den polske spissens 22. mål.

«Lewy» headet inn i nettet, og utnyttet et Ferran Torres-kors. I det 53. minutt ble kapteinen for det hvit-røde laget straffet med gult kort.

Lewandowski leder målscorerlisten. Andre i troppen har Real Madrids franskmann Karim Benzema 17 mål til gode.

Før det scoret Mikel Merino i det 5. minutt og Norges Alexander Sorloth i det 72. minutt for gjestene.

Med denne seieren konsoliderte Real Sociedad sin fjerdeplass på tabellen og er nærme å gå inn i Champions League 2023/24.