Home » Verdenscup i alpint: Sveitsiske Odermatt vant storslalåmen

Verdenscup i alpint: Sveitsiske Odermatt vant storslalåmen

by Erlend Loe

Odermatt vant den samlede verdenscuptittelen for andre gang i karrieren og for andre gang på rad. Det skjedde etter at syklusens nestleder, norske Aleksander Aamodt Kilde, trakk seg fra konkurransen.

Den olympiske mesteren fra Sveits brukte det første løpet og slo Pinturault med 0,23 sekunder. Kristoffersen ble nummer tre, 0,37 sekunder tilbake.

Odermatt sikret sammenlagttittelen igjen og utvidet ledelsen over Kilde til 486 poeng.

SE OGSÅ: Verdenscup i langrenn: Simen Hegstad Krueger vinner 50 km

«Dette er nok en perfekt dag for meg. Forholdene var veldig, veldig gode, det var ikke lett å konsentrere seg om starten, sa Odermatt.

«Det var ikke lett å gå på ski, men jeg er veldig glad for å ha vunnet dette løpet,» la han til.

Odermatt ble den første skiløperen som vant Crystal Globe i en sesong på rad siden den ruvende østerrikeren Marcel Hirscher vant åtte på rad mellom 2012 og 2019.

Sveitseren kan også sikre seg storslalåmtittelen denne helgen. Han leder for tiden Kristoffersen med 140 poeng. Det andre løpet i denne spesialiteten er planlagt til søndag og sesongavslutningskonkurransen vil finne sted påfølgende lørdag.

«De kan bare godta gratulasjoner etter konkurransen. Henrik vil definitivt prøve å slå meg i morgen,» innrømmet han.

Odermatt har vunnet fire av de syv storslalåmene i verdenscupen denne sesongen og vunnet gull i turneringen i forrige måneds verdensmesterskap.