Home » Verdensmesterskap i Planica: Sverige og Norge vant sprinten

Verdensmesterskap i Planica: Sverige og Norge vant sprinten

Svenske Jonna Sundling og norske Johannes Klaebo vant finalen i den klassiske tekniske sprinten i ski-VM i Planica, Slovenia. Izabela Marcisz samt Weronika Kaleta og Kamil Bury ble eliminert i kvartfinalen.

Sundling, som gjentok suksessen for to år siden ved verdensmesterskapet i Oberstdorf og fjorårets olympiske leker i Beijing, triumferte med tiden 3:21,67. Hennes landsmenn sto også på pallen. Emma Ribom var 0,87 s saktere mens Maja Dahlqvist var 4,45 s saktere.

SE OGSÅ: Den greske representanten skrev historie

De neste plassene i finalen gikk til Linn Svahn fra Sverige og norske Kristine Stavaas Skistad og Tiril Udnes Weng.

Kaleta ble nummer fem i den tredje kvartfinalen med en tid på 3:31.71 og ble til slutt klassifisert på 25. plass. Marcisz på sin side fikk tiden 3:29.08, men ble skjøvet tilbake til 30. plass på grunn av bruk av skøyteteknikk under oppløpet. Monika Skinder ble nummer 41 i kvalifiseringsrundene og gikk ikke videre til kvartfinalen.

Klaebo, den olympiske mesteren fra Pyeongchang og Beijing i denne konkurransen, fikk tiden 2:56,07 i finalen. Dette er hans åttende verdensmesterskapsmedalje og syvende gull. I sprinten var han også best på to tidligere stevner av denne rangeringen – i 2021 i Oberstdorf og to år tidligere i Seefeld.

Andre ble hans landsmann Paal Golberg – 2:58.29, og tredjeplassen ble tatt av franske Jules Chappaz – 2:58.31. Tsjekkiske Michal Novak sto uventet like bak pallen.

Kamil Bury ble nummer tre i den tredje kvartfinalen med tiden 3:01:50. Polakken ble nummer 15. 49. Maciej Staręga og 55. Sebastian Bryja kom ikke i mål.

Det var den første medaljekonkurransen for arrangementet i Slovenia.