Home » Verdensreaksjon: PayPal trekker seg fra Russland, kunngjør A. Navaln ny mediekanal

Verdensreaksjon: PayPal trekker seg fra Russland, kunngjør A. Navaln ny mediekanal

by Erlend Loe

Sveits kunngjorde mandag at de ville overholde EUs sanksjoner, forlate Berns tradisjonelt forsiktige holdning og beordre en umiddelbar frysing av eiendeler av russiske selskaper og enkeltpersoner på EUs svarteliste.

Fredag ​​gikk landet enda lenger, og godkjente enda tøffere EU-sanksjoner som svar på Moskvas invasjon av Ukraina 24. februar.

Eksport fra Sveits av varer som kan styrke Russlands militære kapasiteter, samt visse varer og tjenester innen oljesektoren og innen luftfart er nå forbudt.

«Implementeringen av disse sanksjonene er forenlig med sveitsisk nøytralitet,» sa regjeringen i en uttalelse.

Regjeringen understreket også at handel med Russland bare utgjør en liten del av det totale salget og skyndte seg å berolige investorene.

Det sveitsiske flyselskapet, som drives av det tyske flyselskapet Lufthansa, har allerede innstilt flyvninger til Moskva og St. Petersburg.

Det globale containerrederiet MSC og fraktlogistikkselskapet Kuehne + Nagel har sluttet å akseptere bestillinger fra Russland, med unntak av mat, medisinske og humanitære forsyninger.

Forretningslobbyen Economiesuisse sa at sanksjonene ville ha en «begrenset» direkte innvirkning på utenrikshandelen.

Russland er bare Sveits» 23. største handelspartner.

Sveitserne eksporterer hovedsakelig medisiner, medisinsk utstyr, klokker og maskiner til Russland og importerer hovedsakelig gull, edle metaller og aluminium.

Ifølge tollvesenet utgjorde eksporten til Russland i 2021 3,2 milliarder. Sveitsiske franc (3,5 milliarder USD, 3,2 milliarder euro) og importerer bare 270 millioner. franc.

Sveits, som ikke har tilgang til havet, er imidlertid en stor aktør innen råvarehandel med selskaper som Glencore, Trafigura, Vitol og Gunvor.

You may also like

Leave a Comment