Home » Vi må bryte gjennom det russiske scenariet, terroristene må tape

Vi må bryte gjennom det russiske scenariet, terroristene må tape

by Erlend Loe

Ethvert forsøk på en ny offensiv fra de russiske inntrengerne må mislykkes – det vil være det endelige nederlaget for terrorstaten.

Volodymyr Zelenskyy sa det i en videomelding, melder Ukrinform.

Jeg ønsker deg helse, kjære ukrainere!

Jeg snakket nettopp med Canadas statsminister, og dette er den fjerde internasjonale samtalen i dag. Statsminister i Nederland, Storbritannias statsminister, Norges statsminister. Og nå Justin Trudeau.

Vi startet i år det Ukraina trenger mest nå – på tampen av nye mobiliseringsprosesser som forberedes av en terrorstat. Akkurat nå er øyeblikket da vi bør styrke forsvaret vårt sammen med våre partnere.

Vi er ikke i tvil om at de nåværende herskerne i Russland vil kaste alt de har igjen og alt de kan mønstre for å prøve å snu krigens tidevann og i det minste utsette deres nederlag.

Vi må bryte gjennom dette russiske scenariet. Vi forbereder oss på det. Terrorister må tape. Hvert forsøk på deres nye offensiv må mislykkes. Dette vil være det endelige nederlaget for terrorstaten. Tusen takk til alle samarbeidspartnere som forstår dette.

Russland mobiliserer de de vil kaste i hjel, vi mobiliserer den siviliserte verden. For livets skyld.

Jeg takker Canada for dets fortsatte forsvar, sanksjoner og økonomisk støtte. Vi snakket med statsminister Trudeau i dag om hvordan vi kan øke presset på Russland. Det ser ut til at kanadisk støtte til vårt forsvar vil fortsette i år.

Jeg takker Norge for de meget sterke beslutningene som allerede er tatt og som fortsatt er under forberedelse. Dette gjelder også militær støtte – Norges rolle i det europeiske forsvaret kan bli virkelig historisk hvis vi gjør alt vi nå snakker om. Dette gjelder også støtten til energisystemet vårt. Spesielt takker jeg Norge for viljen til å forsyne Ukraina med nødvendig mengde gass for denne vinteren.

Jeg takker Storbritannia for de helt konkrete avtalene som er oppnådd, spesielt på forsvarsområdet. I dag, i en samtale med statsminister Sunak, følte jeg at vi ser like viktig betydningen av dette året som utsiktene for dette året. Det faktum at det for øyeblikket er mulig å oppnå en avgjørende fordel ved å hindre Russland i å spille på en eller annen frontlinje.

Jeg takker Nederland for å ha den samme forståelsen av rettferdighet som vi har om hvordan denne krigen skal ende. I dag informerte jeg statsminister Rutte om fiendens neste beregninger, om hva Russland forbereder for vintermånedene og begynnelsen av våren. Jeg er sikker på at Europa vil lytte til Ukraina.

Og jeg vil fortsette disse diplomatiske aktivitetene hver dag – både formelle og uformelle, offentlige og private.

I morges hadde vi nok et «Stawki»-møte. Det kom rapporter fra øverstkommanderende om den operative situasjonen ved fronten, og fra sjefen for etterretningstjenesten om hva man kan forvente av fienden de kommende ukene og månedene. Vi definerer i stor detalj behovene til Ukraina, vårt forsvar og vår energisektor. Og vi jobber for å møte alle dine behov, spesielt med partnere.

Og noe annet.

I går ødela russiske terrorister en skøytebane i Druzhkovtsy, Donetsk-regionen.

Denne isarenaen – «Altair» – ble satt i drift allerede før krigen, da Donbass levde normalt liv før Russlands ankomst. Barna trente der. Det var en barneidrettsskole, det ble holdt hockeykonkurranser. Der drev de med sport, feiret og rett og slett nøt livet. Kramatorsk, Sloviansk, Kostianivka, Bakhmut, Pokrovsk, Donetsk, Toreck og andre byer og landsbyer i Donbass – alle visste hva slags arena det var, og mange var der. I fjor ble den brukt til å samle inn og distribuere humanitær hjelp.

det russiske missilet mot «Altair» i Druzhkovtsy er nok en tilståelse av en terrorstat. En tilståelse om hva hun kom til Donbass med og at vi definitivt vil utvise henne derfra. Døden vil ikke herske i Donbass, og vi må gjøre alt for å fordrive dens trikolor fra Donbass og andre land i Ukraina.

Takk til alle som kjemper og jobber for seieren vår!

Takk til alle som bidrar til å redde liv!

Ære til Ukraina!

Video: presidentens embete

en V

You may also like

Leave a Comment