Home » VIDEO – Forskere tar opp sjeldne opptak av isbjørn som fanger rein

VIDEO – Forskere tar opp sjeldne opptak av isbjørn som fanger rein

by Thure Lindhardt

Opptaket ble hyllet som verdens første observasjon av en isbjørn som jakter på rein. To forskere på oppdrag til en polsk forskningsbase i Norge oppdaget og jaget en ung bjørn som hadde sporet opp en liten gruppe rein nær kysten.

Hun angrep en av dem og reinen falt i vannet for å rømme. Men Ursus maritimus, som passende bærer sitt latinske navn, hadde ingen problemer med å fange byttet sitt. Etter en fantastisk kamp omtrent 25 meter utenfor kysten, tok bjørnen overtaket og druknet til slutt hjorten. Resten er bare en formalitet: ta med fangsten tilbake til banken, demonter den og nyt en to-timers fest og deretter en lur … Tolv.

I denne øygruppen, tusenvis av kilometer fra Nordpolen, sier eksperter at isbjørn har angrepet rein på relativt regelmessig basis siden tidlig på 2000-tallet. Årsaken er global oppvarming, som smelter isflakene og holder seler, bjørnefavoritter, borte om sommeren. Siden reinbestanden har økt betydelig siden jaktforbudet i 1925, er det forståelig at isbjørn agnes i knappe tider. Det er anslått at det er 300 isbjørner for hver 20.000 rein i dette området.


forsvarer ambisjonen om informasjon
gratis,
verifisert og tilgjengelig for alle takket være inntektene til
reklame .

For å hjelpe oss med å opprettholde denne gratistjenesten kan du endre valget ditt og godta alle informasjonskapsler.

You may also like

Leave a Comment