Home » VM 2022 – Nederland – Norge – Nederlenderne kvalifiserer seg til verdenscuppen med seier (2-0)

by Thure Lindhardt

Etter Portugal og Italia var en annen stor fotballnasjon under press da den siste dagen for kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2022 begynte på tirsdag. Men i motsetning til de to valgene som må gå gjennom demningene, validerte Nederland billetten sin til Qatar takket være en seier over Norge på slutten av kampen med mål fra Bergwijn og Memphis (2-0). Uten Haaland skadet, ble marsjen for høy for de utslåtte skandinavene. Tyrkia, som vant i Montenegro (1:2), skal spille sluttspillet.

Det andre matchpunktet vil ha vært det rette. Gjenopptatt i sluttminuttene lørdag i Montenegro (2-2), hadde Oranje gått glipp av en første sjanse til å kvalifisere seg til verdenscuppen og muligheten til å oppleve en rolig siste kamp hjemme.

Kvalif. Verdensmesterskap

Marerittspill slutt, billett ennå ikke kansellert: Nederland ødela alt

13.11.2021 kl. 21.42

I en De Kuip bak lukkede dører på grunn av den delvise varetektsfengslingen som er foreskrevet i landet, leverte nederlenderne det vesentlige med suksess, men uten vei. Frem til det 84. minutt truet nordmennene med et mål som ville ha satt fart i elimineringen. Et øyeblikk valgt av Bergwijn for å frigjøre en hel nasjon fra et kraftig slag under stanga (1-0). Tottenham-spilleren kunne ha råd til en dobbel på tilleggstid, men foretrakk å gi Memphis en gave til å kaste kampen (2-0, 90 + 1). Det 12. målet for FC Barcelona i denne kvalifiseringskampanjen, den beste totalsummen delt med Kane.

Før denne livlige avslutningen på kampen lammet frykten for å tape det hele utvilsomt de to lagene, som ikke viste så mye. Nordmennene slo mål for første gang i det 55. minutt, men mislyktes i løpet av kampen. Alt blir vanskeligere uten Haaland. Lagkameratene hans lyktes ikke med bragden og Dortmund-stjernen må vente i minst fire år før han kan konkurrere i sitt første verdensmesterskap.