Home » VM i fly. De fem lengste flyvningene gjennom tidene. Kamil Stoch i ledelsen!

VM i fly. De fem lengste flyvningene gjennom tidene. Kamil Stoch i ledelsen!

by Erlend Loe

Skiflygingskonkurranser avholdes på mammutbakker, det vil si de med byggepunkt over K-170. Foreløpig har de eneste aktive mammuthoppene et konstruksjonspunkt på K-200 m. Takket være slike parametere oppnår deltakerne mye bedre avstander enn i arrangementer på vanlige hoppbakker, noe som øker attraktiviteten til opptoget.

Interessant nok ble de to uoffisielt lengste hoppene i historien utført i Vikersund i 2017. Forfatteren av 252 m hoppet var i utgangspunktet nordmannen Robert Johansson. Senere, i samme konkurranse, Østerrikeren Stefan Kraft underskåret denne avstanden med bare halvannen meter og oppnådde et resultat på 253,5 m. Mange fans husker sikkert disse begivenhetene og venter på en like vellykket konkurranse i år.

Det er imidlertid ingen tredjeplass på rangeringen, pga I 2019 hoppet Ryoyu Kobayashi samme distanse i Planica som to år tidligere i Vikersund Johansson, nemlig 252 m. Med dette hoppet satte japaneren også rekord for den slovenske bakken.

Neste på listen er den alle polske fans har ventet på, Kamil Stoch. Polakken sikret plassen på denne rankingen med et hopp på 251,5 m. Slik var det også i 2017 i bakken i Planica. Med dette hoppet satte Stoch ny polsk rekord i lengden på et hoppbakke.

Anders Fannemel oppnådde nøyaktig samme distanse som polakken to år tidligere. I skiflygingsbakken i Vikersund satte nordmannen så ny verdensrekord ved å slå resultatet til slovenske Peter Prevc (250 m). Dessverre ble ikke Fannemels fly lagt ut på nettet av juridiske kilder.

Fansen kan sikkert forvente stor spenning under årets skiflyging-VM, da tre hopp fra listen ble utført i Vikersund. Kvalifisering til konkurransen den 10. Du kan se direktesendingen av dette arrangementet HER.

You may also like

Leave a Comment