Home » VM i fly. Stochs siste sjanse denne sesongen. Han har ikke vunnet det gullet ennå

VM i fly. Stochs siste sjanse denne sesongen. Han har ikke vunnet det gullet ennå

by Erlend Loe

 • VM i skiflyging starter torsdag 10. mars, og første serie med konkurranser er planlagt til fredag. Den siste utgaven fant sted i 2020, tyskeren Karl Geiger skal forsvare gull
 • Nordmennene ser ut til å ha den sterkeste troppen. Polen vil prøve å gjenta suksessene fra 2018 og 2020 da de vant lagbronse
 • Kamil Stoch er en av skihopperne med flest titler i historien, men han har ennå ikke tatt gullmedalje i ski-VM. Kanskje en av de siste mulighetene for den snart 35 år gamle konkurrenten til å feste den «savnede» trofeet på montren
 • Du finner flere slike tekster på Onet-hjemmesiden

– Det er vanskelig å være positiv når jeg vanligvis ikke gjør det riktig. Jeg hadde alt lagt ut på et brett og igjen gikk jeg glipp av sjansen. Jeg brøt det andre hoppet. Jeg kan ikke forklare det – sa Stoch i et intervju med skijumping.pl-portalen etter søndagens verdenscupkonkurranse i Oslo, hvor han ledet ved pause og ble nummer 15.

Konkurransen i Norges hovedstad fokuserte på problemene til den tredobbelte olympiske mesteren som i en linse. Flere ganger denne sesongen virket det som om Stoch var i ferd med å komme tilbake til mesterskapsformen, men til slutt uteble repetisjonen av meget gode hopp.

Han ble nummer tre i midtbanekonkurransen ved siste Beijing-OL etter første runde, men ble til slutt nummer seks. Han ble nummer fire i den store bakken. «Det som skjedde i dag vil ikke mørkne min kjærlighet til å hoppe, men hjertet mitt blør,» sa han den gang.

I den samlede klassifiseringen av verdenscupen 2021/22 ligger Stoch på 19. plass. Han teller ikke lenger i kampen om krystallkulen og mesterskapet i Vikersund er hans siste sjanse til å virkelig oppleve glede denne sesongen.

Det er fortsatt ikke gull fra ski-VM i den omfattende samlingen til den snart 35 år gamle hopperen. I 2018 tok Stoch andreplassen i Oberstdorf. Det var bare polakkens andre medalje ved et arrangement av denne rangeringen, etter bronse Fijas i 1979. I Tyskland oppnådde de hvit-røde den historiske tredjeplassen i lagkonkurransen. De gjentok dette resultatet to år senere i Planica.

I følge trener Michal Dolezals avgjørelse, sammen med Stoch, vil Polen være representert av: Dawid Kubacki, Piotr Żyła, Paweł Wąsek, Andrzej Stękała og Jakub Wolny.

Tittelen som ble vunnet for to år siden forsvares av tyskeren Karl Geiger. Nordmennene Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik er også blant favorittene, samt japaneren Ryoyu Kobayashi, som er leder i verdenscupen sammenlagt.

Som lag ser nordmennene ut til å være sterkest igjen. Som lag vant de verdensmesterskapsgull i flyging i de tre foregående utgavene.

Etter oppussingen har mammuten i Vikersund vært åsted for verdensrekordhoppet siden 2011. For fem år siden nådde østerrikeren Stefan Kraft 253,5 moh.

Programmet for VM-flyvningene 2022:

Torsdag 10. mars:

 • 13.15 – offisiell trening
 • 15.50 – Kvalifikasjoner

Fredag ​​11. mars

 • 15.30 – prøveserie
 • 16.30 – første og andre serie med konkurranser

Lørdag 12. mars

 • 15.30 – prøveserie
 • 16.30 – tredje og fjerde serie med konkurranser

Søndag 13. mars

 • 15.30 – prøveserie
 • 16.30 – første serie med lagkonkurranse

You may also like

Leave a Comment