Home » VM i Planica: Norsk triumf på 4×10 km stafett

VM i Planica: Norsk triumf på 4×10 km stafett

Nordmennene vant 4×10 km stafett i ski-VM i Planica.

Nordmennene vant 4×10 km stafett i ski-VM i Planica. Sølv gikk til Finland og bronse til Tyskland. Polakkene startet ikke.

Nordmennene bestående av: Hans Christer Holund, Paal Golberg, Simen Hegstad Krueger og Johannes Hoesflot Klaebo bygget raskt opp en ledelse på konkurrentene og oppnådde en tid på 1:32:54,7.

Deres dominans i denne konkurransen er ubestridelig. Norge har vunnet alle herrestafettene i verdensmesterskapet de siste 22 årene. De har også dominert alle konkurranser i Planica så langt – Klaebo vant den klassiske sprinten og lagsprinten i fristil sammen med Golberg, Krüger vant gull i kombinasjonen 30 km og 15 km fri teknikk.

Finnene, som består av: Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Perttu Hyvarinen og Niko Anttola, hoppet forbi de andre lagene på etappe to, men klarte ikke å ta igjen betydelige tap til gullvinnerne. De var 46,9 sekunder dårligere, det er den første medaljen til Finland i Planica.

Tyskerne vant bronse: Albert Kuchler, Janosch Brugger, Jonas Dobler og Friedrich Moch. De tapte 59,8 sekunder til vinnerne.

Franskmennene kan bli skuffet etter å ha tapt et drøyt minutt mot nordmennene fredag ​​for å bli nummer fire og ta bronse i Oberstdorf for to år siden.

Klassisk 30K for kvinner er planlagt til lørdag. Verdensmesterskapet i Planica varer til søndag og avsluttes med 50 km klassisk teknikk for menn.