Home » VM uten fans? Det er ting som er viktigere enn fotball

VM uten fans? Det er ting som er viktigere enn fotball

by Erlend Loe

Svensk politi hevet nylig beredskapsnivået for risikoen for terrorangrep fra tre til fire på en fempunktsskala. Skulle ikke situasjonen bli bedre i nær fremtid, er innføringen av den femte etappen mulig – og det betyr at den svenske delen av verdenscupen spilles uten tilskuere.

SE OGSÅ: Ni håndballspillere er savnet! Søket er i gang

– Muligheten til å arrangere nok en flott turnering (håndball-VM ble arrangert i Sverige og Polen i januar – red.anm.) er virkelig inspirerende. Desto mer for at våre damer for første gang i historien skulle få muligheten til å delta i verdenscupen i egne haller. Vi drømmer om å arrangere et flott arrangement med tribunene stappfulle til randen, men når beredskapsnivået er hevet må vi organisere turneringen uten fans. Tross alt er det viktigere ting i livet enn fotball. «Vi må se på det fra et samfunnsperspektiv,» sa Krister Bergstrom, VM-direktør i Aftonbladet, og Stefan Loevgren, styreleder for VM 2023.

Lena Runstroemer, en tidligere politimann og nåværende visepresident i det svenske håndballforbundet, påpeker at når det gjelder det femte nivået av terrortrusselen, er det uaktuelt å la fansen delta på sportsbegivenheter.

– Angrep kan målrettes mot alle steder der folk samles, inkludert stadioner og treningssentre, spesielt i større byer. «Akkurat nå har vi en trussel på nivå 4, så vi må kontinuerlig overvåke situasjonen og jobbe iherdig for å forbedre intern sikkerhet,» kunngjorde Runstroemer.

Sverige, som arrangerer håndball-VM med Danmark og Norge, ville være vertskap for alle gruppe A (der svenskene konkurrerer) og gruppe B-kamper, samt 9 hovedfase gruppe I-kamper.

Polske kvinner deltar også i verdenscupen, men laget vårt skal spille alle kampene i den første fasen av turneringen i Danmark.

RI, Polsat Sport

You may also like

Leave a Comment