Home » Willem-Alexander og Máxima avlegger et tre dager langt statsbesøk i Norge

Willem-Alexander og Máxima avlegger et tre dager langt statsbesøk i Norge

by Thure Lindhardt


© Levert av NU.nl


Kong Willem-Alexander og dronning Máxima innleder et tre dager langt statsbesøk i Norge i dag. Kongeparet gjør dette på invitasjon fra den norske kong Harald V.

Statsbesøket, egentlig planlagt i fjor, men utsatt på grunn av koronapandemien, dreier seg om klimaendringer, samarbeid, energiomstillingen og bærekraft.

Kongen og Dronningen begynner sitt Oslo-besøk, hvor de blir tatt imot i Slottet av Kong Harald V og Dronning Sonja. Willem-Alexander legger senere ned en krans ved nasjonalmonumentet. Ekteparet er også tilstede på en statsbankett i regi av kong Harald, der begge kongene holder en tale.

Onsdag deltok kongeparet på et møte om menneskerettigheter i Deichmann-biblioteket og transportskipet Zr. MS. Rotterdam for å diskutere forsvarssamarbeid mellom de to landene. Det er også planlagt et møte med statsminister Jonas Gahr Støre.

Besøk på et algekulturlaboratorium

Kongeparet reiser til Trondheim by på besøkets siste dag. Kronprins Haakon holder tale denne dagen og det blir lunsj med byens ordfører.

Kongen og dronningen vil også besøke et algedyrkingslaboratorium og en «energipluss»-bygning som «genererer mer solenergi i løpet av levetiden enn konstruksjons-, drifts- og rivingskostnadene til sammen», ifølge myndighetenes informasjonstjeneste.

Avtroppende utenriksminister Ben Knapen overvåker det tre dager lange statsbesøket.

You may also like

Leave a Comment