Home » Wojciech Nowicki er gullmedaljevinner ved de europeiske lekene i hammerkast

Wojciech Nowicki er gullmedaljevinner ved de europeiske lekene i hammerkast

by Erlend Loe

Wojciech Nowicki vant gullmedaljen under de europeiske lekene.

Wojciech Nowicki vant gullmedaljen i de europeiske lekene i hammerkast på Silesian Stadium i Chorzów med en score på 79,61 m. Andreplassen i konkurransen ble tatt av Norges Thomas Mardal (76,50), og den tredje av grekeren Mikhail Anastasakis (74,12).

Idrettsutøvere konkurrerer i Chorzów ved lag-EM, som arrangeres som en del av de europeiske lekene.

Lag fra andre og tredje divisjon kjempet om poeng i Chorzów Arena fra tirsdag. De hvit-røde er representert med 16 lag i superligaen. Totalt er rundt 2000 personer med i konkurransen. Idrettsutøvere fra 47 land. For første gang arrangeres All Division Championship på ett sted.

Ungarn, Ukraina og Litauen rykket opp til førstedivisjon, mens Irland, Østerrike og Israel rykket opp til andredivisjon, og erstattet Island, Luxembourg og Moldova.

Vinneren av hvert arrangement får 16 poeng for laget sitt, den siste konkurrenten får ett poeng.

De tre siste lagene rykker ned til andredivisjon.

The White-Reds vant de to foregående utgavene av DME, den siste – for to år siden – også i Schlesisches Stadion. Fansen i Chorzów så deretter lag fra syv land konkurrere i den høyeste DME-ligaen. Det polske landslaget forsvarte tittelen med en ledelse på 2,5 poeng på Italia.

Polakkenes rivaler i Chorzów er: Belgia, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Hellas, Spania, Nederland, Tyskland, Norge, Portugal, Sveits, Sverige, Tyrkia, Storbritannia og Italia.

De europeiske lekene arrangeres for tredje gang – i 2015 var Baku vert, fire år senere Minsk.

MC, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment