Home » World Cup League of Legends flyttet fra Kina til Europa | esport

World Cup League of Legends flyttet fra Kina til Europa | esport

by Thure Lindhardt

Riot Games, utvikleren av det populære esports-spillet League of Legends, har varslet at VM blir utsatt. VM skal ikke finne sted i Kina, men i Europa.
Turneringen vil bli flyttet til Europa ettersom Riot Games ville ha problemer med å få kinesiske reisetillatelser for lagene og spillerne på grunn av koronaviruset. VM fant sted i 2019 også sted i Europa: da ble byene Berlin, Madrid og Paris besøkt.

Riot Games har foreløpig ikke offentliggjort hvor nøyaktig verdenscupen finner sted i Europa i år. En plassering i Nederland er absolutt ikke utelukket: Ahoy har erfaring med å organisere det store spillarrangementet Dreamhack Rotterdam og det nye H20 Rabo Esports Stadium i Purmerend tilbyr plass til store turneringer.

Det er også mulig at det roterer mellom flere europeiske vertsbyer: Dette skjedde ved verdensmesterskapet i 2019 og det opprinnelig planlagte verdensmesterskapet i Riot Games var planlagt i 2021 fem kinesiske byer. VM går vanligvis i oktober, men om det blir tilfellet i år er foreløpig ikke bestemt.

League of Legends verdensmesterskap

I League of Legends World Cup, også kjent som Worlds for korte, konkurrerer de beste lagene fra hele verden mot hverandre for å avgjøre hvem som skal ta med seg verdenscupen hjem. Kina og Sør-Korea regnes for å være de sterkeste landene innen League of Legends e-sport, men lag fra Europa klarer også noen ganger å vise imponerende prestasjoner i verdensmesterskapet. G2 Esports kom for eksempel til finalen i 2019, hvor den europeiske publikumsfavoritten til slutt tapte mot kinesiske FunPlus Phoenix.

I år kunne imidlertid ikke G2 kvalifisere seg til verdenscuppen. G2 tapte mot Fnatic, G2s evige rival i den europeiske LEC-konkurransen. Sammen med Skurker og MAD Lions vil representere Fnatic Europe på Worlds. Nå gjenstår det å se hvor det hjemlige publikummet kan heie på heltene på vårt kontinent.

You may also like

Leave a Comment