Home » Olympian inviterer deg til sitt arrangement – «Trakai Song Running Cup»

Olympian inviterer deg til sitt arrangement – «Trakai Song Running Cup»

by Thure Lindhardt

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

Dainius Virbickas, en kjent litauisk langdistanseløper, deltaker i OL i Atlanta og nå friidrettstrener for Trakai Sports Center, inviterer løpere til sitt arrangement 16. oktober kl. 14.00 – Trakai Song Running Cup.

65 utøvere fra Kaunas, Marijampolė, Mažeikiai, Pakruojis, Vilnius og Trakai har allerede uttrykt ønske om å delta i konkurransen.

«Det hele startet med mangelen på konkurranser for barns aldersgrupper i Litauen. 1. juni – den internasjonale barnedagen – finner det litauiske barnemesterskapet sted, og det er det. Når Vilnius Children’s Championship finner sted, kan vi bare delta uten konkurranse, sa Atlanta Olympian.

Han ønsket å holde en løpekonkurranse i juni, noen uker etter det nasjonale barnemesterskapet i Vilnius.

Men ideene hans ble ikke realisert på grunn av mangel på tid til forberedelse.

D. Virbickas, som hadde mye løperfaring, begynte å tenke på formatet til konkurransen i Trakai.

«Tidligere hadde vi ikke et stadion med normal overflate i Trakai, men for noen år siden ble stadion til Vytautas Magnus High School renovert.

Den eneste ulempen med dette stadion er at det ikke er en standard, noe som gjør det vanskelig å organisere avstander på 800m, 1500m eller 3000m.

Den optimale distansen er 1000 m, utøvere må løpe nesten tre runder.

Kun idrettsutøvere i alle aldre vil dekke denne distansen i cupkonkurransen min. «Vårt stafettprogram inkluderer stafett,» sa Olympian.

I år er det 10 år siden D. Virbickas begynte å jobbe som trener i Trakai Sports Center og i Sostinės Olimpas Sports Club han grunnla, og OL-utøveren fyller 50 år 12. november.

Han viet 13 år til store idretter: først løp han mellomdistanse, så lang og til slutt maraton.

Og nå, etter jobb, løper Trakiškis fire ganger i uken, og dekker 10-15 kilometer.

Det er ikke Dainius sitt mål å delta i konkurransen, det er bedre for ham å løpe alene i skogen.

D. Virbickas forbereder seg spesielt nøye til konkurransen sin. Trakai History Museum har blitt en partner for arrangementet, løpere har muligheten til å besøke Trakai Castle gratis, rett før de må informere arrangørene på forhånd.

Trakai-restauranten «Kybinlar» skal mate utøverne med 20 prosent. Den mest deltakende idrettsskolen eller klubben får rabatt på en tur på Trakai-sjøene i en moderne båt «feriebåt».

Løperne mottar trofeer, medaljer, magneter med Trakai Castle, flasker og andre premier.

D. Virbickas håper å promotere cupkonkurransene sine i større skala, de er allerede inkludert i den litauiske friidrettskalenderen.

Neste år er Trakai Song Running Cup planlagt 11. juni.

Prosjektet Sport – En kilde til helse og kunnskap for alle er samfinansiert av Idrettsfremmende fond forvaltet av Kunnskapsdepartementet, Education Exchange Support Fund og Central Project Management Agency.

You may also like

Leave a Comment