Home » Żabka fokuserer på teknologi og økologi

Żabka fokuserer på teknologi og økologi

by Peter Østbye

Fra Poznań og Warszawa til hele Polen – slik ønsker Żabka-kjeden å sende moderne teknologi til nesten tusen butikker over hele landet. Og derfor åpner han nok et laboratorium for nye løsninger. Imidlertid vil denne laboratoriet være… en bedrift. Og hver dag blir den besøkt av kunder. Prosjektet heter Żabka Eco Smart.

Som Anna Grabowska, visepresident for styret for forbrukerstrategier i Żabka Group, påpeker, er Żabka Eko Smart i utgangspunktet en fortsettelse av prosjektet som har pågått siden 2020. På den tiden ble det åpnet en 100 prosent butikk i Warszawa. drevet av grønn energi. Żabka – ofte det første selskapet i verden – tester nesten 20 økologiske løsninger der og viser i hvilken retning handelen vil utvikle seg i fremtiden.

Neste trinn i nettverket var åpningen i første halvdel av 2022 av de såkalte Smart Frogs i Poznań. Til gjengjeld tester den nye teknologiske løsninger som hjelper i det daglige arbeidet til franchisetakere og deres ansatte. Nå kombinerer og beriker nettverket begge prosjektene og utvikler et unikt prosjekt – det første Żabka Eko Smart ligger i Poznań på ul. Powstańców Wielkopolskich 2. De første kundene vil handle der 23. september.

Nyheter for kunder og franchisetakere

Vi støtter franchisetakere med mange verktøy som gjør det enklere å drive virksomhet. Żabka Eko Smart er spekket med innovative teknologiske løsninger basert på kunstig intelligens som fungerer sammen med butikkpersonalet – understreker Adam Manikowski, visepresident for styret, administrerende direktør i Żabka Polska.

eksempler? – Flomsensorer, automatisk temperaturmåling i butikk, måling av energiforbruk – frigjør franchisetakere og lar dem fokusere på kundeservice og forretning samtidig som de er miljøvennlige han legger til.

Hvilke andre løsninger passer i Żabka Eco Smart? Disse inkluderer perovskittceller fra Saule Technologies – en banebrytende solcelleteknologi. Takket være overflaten dekket med slike celler, kan grønn energi genereres fra både sollys og kunstig lys.

Perovskittceller har mange fordeler i forhold til tradisjonelle silisiumceller. De er fleksible, veldig tynne og lette, noe som gjør at de kan brukes på mange overflater. I Żabka vil de vises på Saule Technologies prislapper – rett ved siden av produktene. Drevet av perovskittceller fungerer elektroniske prislapper effektivt under kunstig lys. De styres trådløst, meldinger kan sendes fra sentralbasen med ett klikk, til og med til alle grener av en gitt kjede samtidig. På denne måten kan du endre priser i farten og hindre at hylla får en annen pris enn kunden til slutt ser i kassen.

Denne banebrytende teknologien ble også brukt til å lage persienner som dekker en av bygningens vegger, som nå vil generere elektrisitet takket være fotovoltaiske perovskittceller.

Et så ambisiøst mål som en radikal reduksjon i energiforbruk og karbonutslipp krever bruk av banebrytende teknologier – sier dr. Olga Malinkiewicz, grunnlegger av Saule Technologies og oppfinner av perovskittcelleutskriftsteknologi.

Våre perovskitt solcelleceller har mange unike fordeler. Takket være deres høye effektivitet med kunstig lys, kan de levere energi til prislapper, som er en revolusjonerende løsning ikke bare på grunn av energisparing. Ikke mindre viktig er besparelsen av personalets tid og muligheten for flere endringer i produktprisene eksternt, noe som muliggjør mer effektivt salg av matvarer som er i ferd med å utløpe. Dette bidrar til å unngå unødvendig matsvinn han legger til.

På taket av Żabka Eko Smart er det også plass til tradisjonelle solcellepaneler. Deres rolle er klar – å redusere energiforbrukskostnadene. De nye kjøleskapene dekker det samme behovet. For det første lukker de seg for seg selv, for det andre isolerer de bedre, og for det tredje har levetiden økt. Og jo lenger enhetene fungerer, jo bedre for miljøet.

Kjøleskap ble også hjulpet av en annen teknologi – glykolhyller dukket opp i dem. Stoffet lar deg lagre kaldt og slippe det ut igjen ved de riktige øyeblikkene av enhetens drift, for eksempel ved etterfylling av varene, dvs. når enhetsdøren åpnes ofte. Denne løsningen sikrer friskheten til produktene selv i tilfelle en enhetsfeil.

Nyheten er også en helt naturlig isolasjon laget av hamp, som er et lovende alternativ til det vanlig brukte polyuretanskummet – forklarer Andrzej Konsor, leder for ES SYSTEM K, som leverer kjøleløsninger for nettverket.

Mer plass til grønne kunder

Samtidig bestemte nettverket seg for å distribuere flere pro-forbrukerløsninger. Du kan lade mobilen foran anlegget, en solcellebank sørger for strøm. Det er satt opp sykkelstativ og serviceområde for utstyr for alle sykkelfans.

Fliser laget av kaffegrut og boller dukket opp i butikken. Så langt var de avfall fra kaffebrenning og brygging, i dag er de et dekorativt element. Det var nok å kombinere dem med harpiks for å få et slitesterkt og elegant produkt.

Det var også en EKOMat, en innretning for å samle drikkeflasker og bokser, foran butikken. En gang brukt og tom emballasje gjøres om til nye for Żabkas private label-produkter, for lavere karbonavtrykk enn tradisjonell emballasje. Żabka ved hjelp av slike maskiner har allerede samlet inn 600 tusen. flasker – forklarer Anna Grabowska.

T-skjorter laget utelukkende av økologisk bomull – farget med økologisk sertifiserte fargestoffer – ble designet og sydd for franchisetakeren og dens ansatte.

Interessant nok er anlegget også utstyrt med enheter for pølseanalyse. Med kamera og deteksjons- og tellesystem analyseres antall pølser på grillen. Det er ikke nok av dem og systemet forventer mer salg, f.eks om morgenen? Et tilsvarende signal sendes til den ansatte. Du trenger ikke telle eller regne ut noe selv. Systemet forteller ham hvor mange kunder som sannsynligvis vil komme for å spise ferdige måltider i nær fremtid. Effekten av en slik endring er åpenbar: Den ansatte kan ta seg av salget og ventetiden på maten blir kortere. Løsningen forhindrer også matsvinn.

Sikkerhetssystemer dukket også opp i Żabka Eko Smart. Butikken er for eksempel utstyrt med spesielle bruddsensorer – som gir umiddelbar informasjon om påvisning av glassbrudd. Adgangskontroll i backoffice gir kun tilgang til brukeren med kortet. Det hele er supplert med et system for å administrere flere enheter, inkludert kjøling. Det muliggjør umiddelbar feildeteksjon, noe som sikrer høy mattrygghet. Samtidig lar den deg fjernstyre arbeidet til de fleste enhetene.

Det er verdt å merke seg at butikker og laboratorier er steder der teknologier er designet for å bli testet og deretter implementert i nye fasiliteter. Żabka i Polen har nesten 9000 poeng, noe som ga en omsetning på 14 milliarder PLN i fjor.

Żabka har daglig kontakt med 3 millioner kunder fordi det er et helt økosystem av praktiske løsninger: fysiske butikker så vel som digitale plattformer og applikasjoner. I fjor genererte vi merverdi for økonomien på PLN 5300 millioner, som tilsvarer årsbudsjettet til byen Poznań i 2022. Vi har direkte og indirekte generert over 45 000 arbeidsplasser, som igjen tilsvarer befolkningen i Kołobrzeg – forklarer Anna Grabowska, visepresident for styret for forbrukerstrategier i Żabka-gruppen.

Materialet er laget i samarbeid med Grupa Żabka

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

partnermateriale

You may also like

Leave a Comment