Home » Alec Segaert og Leo Hayter – en lovende varsler om en verdensturnekarriere

Alec Segaert og Leo Hayter – en lovende varsler om en verdensturnekarriere

by Erlend Loe
Foto av Lotto Soudal

Alec Segaert og Leo Hayter motarbeidet Søren Waereskjold lenge, men fullførte til slutt Wollongong-tidkjøringen med mindre verdifulle skiver.

Begge startet veldig hardt. Selv om forestillingene deres var mer enn to timer fra hverandre (Hayter begynte kl. 14.17 og Segaert kl. 16.24 AU), så de ganske like ut. Spesielt i første runde. Segaert var raskere den første gangen, men ledelsen hans over Hayter var bare et sekund. Ved neste måling viste briten seg å være litt bedre – bare noen få tideler –.

Tempoplanen min ble satt av broren min Loic som er treneren min. Jeg stoler helt på ham. Vi jobbet med det praktisk talt til siste øyeblikk, for vindretningen endret seg hele tiden, noe som var av stor betydning her. Planen var flott, men det var ikke lett å holde seg til den. Når du ser alle fansen heie på deg på gaten. Når du vurderer hvor mange som ser på TV, er det veldig viktig å kontrollere tempoet ditt. Ikke la deg rive med

– sa Segaert, sitert av bandets pressekontor.

Da den 19 år gamle belgieren, som klarte å vinne Adler-EM i år, gikk inn i andre runde, visste han at Hayter ikke ville være hans viktigste rival om seieren. På det tidspunktet hadde Søren Waerenskjold beste tid ved mål, 3 sekunder bak ham ved pause.

Dessverre tapte Segaert 20 sekunder på ham i andre omgang og tapte klart kampen om gullet med ham. Vanskelig å si at han fordelte kreftene dårlig – på andre del av distansen var han bare tregere enn nordmannen.

Jeg synes jeg taklet det veldig bra. Etter første runde hadde jeg fortsatt mye drivstoff på tanken. Min brors plan fungerte

– forsikret han.

Hayter skylder også mye til broren sin. I hans tilfelle er ikke broren trener, men en toppspiller som endte med en fin 4. plass søndag. Og det ville nok vært enda bedre hvis det ikke var for defekten på slutten av første runde. Briten, som fylte 21 for en måned siden, hadde noen å trekke fra.

Det var gøy. Vi kunne forberede oss sammen, gjøre litt speiding, og så så jeg opptredenen hans, som ble tatt opp av kameraer i bilen. Jeg kunne se hva han gjorde bra. Det var en ganske fin opplevelse

Han sa Sykkelnyheter.

Opplevelsen ga resultater. Og det er overraskende bra. For selv om Hayter har hatt større suksess denne sesongen – med å vinne Giro d’Italia for ungdom med stor stil – kommer bronsemedaljen hans i verdensmesterskapet i individuell tempo som ganske overraskende. – Jeg forventet ikke det. Jeg tok den siste internasjonale tidskjøringen for mer enn to år siden – minnet han om.

Med tanke på dette kan det ikke utelukkes at den også vil gjøre det veldig bra i andre del av mesterskapet – i massestartrennet. Selv forventer han imidlertid ikke store ting av seg selv.

Med tanke på racingstilen min, er ikke dette banen for meg. Det krever mange korte støt for å vinne, ikke en lang. Det er ikke gode nyheter for meg, men jeg skal fortsatt gjøre mitt beste

– gir en syklist som kan nærme seg de neste rittene uten stort press. Ikke bare fordi den ikke lenger vil forlate Australia tomhendt. Den andre grunnen er at han lenge har visst hvor han skal kjøre neste sesong. Hans nye team vil være INEOS Grenadiers, som han for tiden er praktikant hos (selv om han ikke har debutert ennå).

I alle fall kjenner Segaert, som er to år yngre, fremtiden hans – også den fjerne. Han signerte på sin side en kontrakt med Lotto Soudal (fra neste år Lotto Dstny) for bare noen dager siden, som ikke trer i kraft før i 2024. Inntil da forventes han å være en del av lagets ungdomsformasjon, selv om gitt hans prestasjon i Australia og den sportslige situasjonen til hans nåværende lag, kan det ikke utelukkes at disse planene vil endre seg.

You may also like

Leave a Comment