Home » Beijing 2022: Gullmedalje til Østerrike i konkurransen for blandede lag, Polen nummer tiende

Andreplassen gikk til Tyskland og tredjeplassen til det norske laget.

SE OGSÅ: Beijing 2022: Tredje Johaug-gull i løp. Marcisz høy plass

I det polske laget scoret Maryna Gąsienica-Daniel, som var raskere enn sin rival, og Paweł Pyjas, hvis motstander falt utenfor ruten. Magdalena Łuczak og Paweł Jasiczek løp saktere enn motstanderne.

Rivaliseringen mellom Polen og Norge endte uavgjort 2-2, men nordmennene vant opprykk takket være bedre tider.

I kvartfinalen slo Norge Frankrike 2-2 (takket være en bedre tid), akkurat som de gjorde i PyeongChang 2018. I Sør-Korea tok laget fra Skandinavia også tredjeplassen.

I semifinalen i Beijing beseiret Østerrike Norge 2-2 (bedre tid) og Tyskland beseiret det amerikanske favorittlaget 3-1. I finalen vant Østerrike 2-2 mot Tyskland (tid). I B-finalen stjal nordmennene medaljen fra amerikanerne, og vant med bedre tid i uavgjort 2-2.

Mikaela Shiffrin gjorde mindre enn forventet for det tapende laget. For lederen av alpin-VM var konkurransen søndag siste sjanse til OL-medalje i Beijing, men den mislyktes også denne gangen.

Det østerrikske laget introduserte Johannes Strolz, som vant sin tredje medalje. Østerrikeren vant gull i konkurransen blandet og kombinert lag og en sølvskive i slalåmkonkurransen i Beijing.