Home » Bundesliga: Det må skje! Erling Haaland tar forbi Robert Lewandowski

Bundesliga: Det må skje! Erling Haaland tar forbi Robert Lewandowski

by Thure Lindhardt

  • – Han holder kanskje fortsatt høy standard, akkurat som Cristiano Ronaldo, men vil han i en alder av 34-35 fortsatt kunne presentere samme form som han er nå? – spør Flo i Lewandowski-sammenheng
  • «Hvis ikke i år, så neste år, men Haaland tar ham forbi». Lewandowski må redusere sin fantastiske fart – påpeker han
  • Du finner flere slike tekster på hovedsiden til Onet.pl

Maciej Kaliszuk: I Polen vekker rivaliseringen mellom Erling Haaland og Robert Lewandowski store følelser, i Norge det samme?

Tore Andre Flo: Ja, folk er definitivt interessert i kampen deres. De er de to beste spissene i Bundesliga, og det vekker selvfølgelig slike følelser.

Foreløpig er Lewandowski ett skritt foran sin yngre rival, men tror du det snart vil endre seg?

Haaland er på god vei til å bli spiss nummer én i verden. Åpenbart er Lewandowski en stor spiller, men det er en enorm aldersforskjell mellom dem. Om ikke i år så neste år, men Haaland tar ham forbi. Lewandowski må senke sitt fantastiske tempo.

Han er 33 år gammel, spillere på den alder spiller vanligvis dårligere enn de gjorde ved 27-28 år, men han er enda mer stilig enn før …

Ja jeg vet. Han tar godt vare på seg selv, han er ekstremt effektiv. Han er fortsatt på et høyt nivå, som Cristiano Ronaldo lenge, men vil han fortsatt være hundre prosent i den formen han er nå i 34-35 år? Jeg er imponert over holdningen hans, men som nordmann er jeg også imponert over Haaland. Det er bra at noen presser Lewandowski.

Hvordan vil du sammenligne dem rent fotballmessig?

De har en lignende mentalitet, de ønsker å vinne og slå rekorder, og de er veldig, veldig gode snikskyttere, ekte klassiske niere, som er det som skiller dem fra Messi og Ronaldo.

Haaland og Kylian Mbappe dominerer verdensfotballen?

Hvis Messi og Ronaldo avslutter karrieren, kan de styre ham.

Tror du Haaland snart vil gjøre klubben enda sterkere?

Borussia Dortmund er et bra sted å spille og utvikle seg, det spiller i en stor liga, men det vil nok fungere uansett.

Og Lewandowski burde bli i Bayern?

Jeg synes det er vanskelig å gi ham råd. Han er i en stor klubb, hvorfor skulle han endre noe? Noen spillere liker å spille på ett sted i mange år når de føler seg glade. Jeg tror hun blir i München.

Du spilte for Chelsea, i Champions League spilte du mot de beste spillerne i verden. Robert Lewandowski knuste disse stjernene i din tid som Andriy Shevchenko eller Raul?

Det kan være sånn. Det er absolutt en av de beste i verden, men hvorfor sammenligne den med de store for tjue år siden? Enig i at han er en god spiller. Du må være stolt av ham i Polen

Stemmer det, og Haaland i Norge er også et slikt idol? Det overgår representantene for vintersport i denne forbindelse?

Skiløpere i Norge er veldig kjente, men Haaland er den mest populære, eller kanskje den mest kjente, utøveren i landet vårt.

Hvordan ble han så vellykket? Norsk fotball har tross alt havnet i en krise. Laget ditt har ikke kvalifisert seg til den store turneringen siden EURO 2000, da du spilte for landslaget.

Vi jobber hardt i Norge for å trene opp talentene våre og Haaland har laget et godt lag. I tillegg var faren hans fotballspiller og moren var også veldig sprek.

Akkurat, eieren kjenner faren Alfa-Inge Haaland godt. Husker du den lille Erling?

Vi kjenner hverandre godt fordi vi spilte sammen i ungdommen og da selvfølgelig på førstelandslaget, men for å være ærlig husker jeg ikke lille Erling.

Eller fortalte faren om ham?

Vi hadde våre høyskoler, men vi var kanskje ikke nær nok til å fortelle ham om familiesaker.

Og har sønnen til kjæresten din allerede overgått deg på rangeringen av de beste norske spissene?

Naturlig. Han er fantastisk, i så ung alder har han passert nesten alle i verden, kanskje bortsett fra noen få konkurrenter.

Han er 21 år gammel og har strålt i Bundesliga siden sin tredje sesong. En gentleman i den alderen begynte akkurat å spille i den norske ligaen og han sluttet i en alder av 24.

Ja, karrieren vår var helt annerledes. Jeg ventet mye lenger på å kunne reise, kanskje fordi jeg var utenfor hovedsentrene i Norge.

På et tidspunkt rykket det noe i ballen.I disse VM-kvalifiseringskampene har du i hvert fall sjanse til sluttspill, foruten Haaland er det også Martin Odegaard i storfotballen.

Jeg tror laget vårt snart går inn i en flott turnering. Nå har han sjansen og kjemper om opprykk med Nederland og Tyrkia. Men laget vårt inkluderer ikke bare Odegaard og Haaland, men også andre nye talenter, og stadig flere spillere spiller i gode klubber.

Men hvorfor en slik kollaps av norsk fotball etter det vellykkede nittitallet? Etter din generasjon var det John Arne Riise og John Carew, født på begynnelsen av 1980- og 1990-tallet, og da var det mye verre tider.

Norge er et lite land, noen ganger er vi bedre og dårligere, og flere ganger var vi på randen av avansement. Den siste tiden har imidlertid nordmennene spilt i gode klubber igjen.

Har du lyst til å trene opp nye talenter selv? Du grunnla tross alt et akademi.

Fokuset mitt nå er å jobbe i Chelsea, hvor jeg har ansvaret for å spore opp spillere på utlån, og jeg drev akademiet for noen år siden.

Følger du spillere som Michy Batshuayi eller Emerson Palmieri?

Sannsynligvis ikke, jeg er mer interessert i yngre spillere. Det er flere i Chelsea som følger spillerne på utlån.

Og ser du den nye Mason Mount, hvis vei inn i topp elleve av Chelsea også var gjennom lån?

Det ville ikke være rettferdig å sette henne under et slikt press. Først må de spille i mindre klubber.

Husker du Marcin Bułka? Han fikk ikke et gjennombrudd for Chelsea og så spilte han ikke for PSG. Han er 22 år gammel, men har ennå ikke begynt å forsvare seg i seriøs fotball.

Det er vanskelig å forutsi hvem som vil gjøre hvilken karriere. Han var veldig talentfull, men jeg jobbet ikke tett med ham.

Chelsea virket som en overraskelse forrige sesong ved å vinne Champions League. Blir det enda vanskeligere å gjenta denne suksessen?

Ja, men disse spillerne kan gjøre det. Vi hadde en veldig god avslutning på forrige sesong så dette laget kan gjøre mye.

Tittelen blir heller ikke lett i Premier League. Manchester City, Liverpool, sterkere Manchester United …

Det er sant, konkurransen er utrolig. I Tyskland er det litt lettere å finne slike typifiseringer, Bayern er mester igjen.

Så du tror egentlig ikke på Borussia med Haaland?

Han kan kjempe, men det vil være veldig vanskelig å slå Bayern.

You may also like

Leave a Comment