Home » Champions League: Rakow Częstochowa – FC København. TV-sending og nettstrøm

Champions League: Rakow Częstochowa – FC København. TV-sending og nettstrøm

by Erlend Loe

I 2021 og 2022 avsluttet Raków Częstochowa-spillerne sin deltakelse i europeiske cuper i den fjerde kvalifiseringsrunden av Conference League. De har nå nådd den fjerde kvalifiseringsrunden i Champions League og det er kjent at de vil fortsette å spille mot FC København uavhengig av utfallet av returoppgjøret.

Det er bare ett spørsmål igjen å avklare: om det blir gruppespillet i Champions League eller Europa League. Raków-spillere vil spille den første kampen mot de femten ganger danske mesterne på ArcellorMittal Park i Sosnowiec. Revanche neste uke på Parken Stadium – onsdag 30. august, også klokken 21.

For to år siden var Raków vertskap for sine rivaler i Bielsko-Biała i Conference League-kvalifiseringen, og for et år siden var de vertskap for dem på sin egen stadion, som fortsatt ikke oppfyller UEFAs krav til kamper i fjerde runde av Champions League-kvalifiserings- og gruppespill. tilsvarer. Av denne grunn har Raków-myndighetene lenge valgt anlegget der «Red-Blues» skal fortsette kampen om Champions League. Valget falt på ArcellorMittal-parken i Sosnowiec, som åpnet i februar, og den tilsvarende treårskontrakten ble signert 3. juli. Det inkluderer også muligheten for Raków å arrangere Ekstraklasa-kamper i Sosnowiec hvis ytterligere modernisering av Raków Stadium, som statsminister Mateusz Morawiecki har lovet 40 millioner PLN for, ville gjøre det umulig å være vertskap for gjester på sin egen stadion.

Valget av Sosnowiec er ikke overraskende: det nye stadionet oppfyller alle krav og ligger relativt nært Częstochowa (ca. 65 km), som det er gode tog- og veiforbindelser med. Det er også verdt å huske at etter at han kom tilbake til toppdivisjonen i 2019, spilte Raków som vertslag i Bełchatów i nesten to sesonger.

Den siste rivalen på det rød-blå lagets vei til Champions League – FC København – er et anerkjent selskap. Selv om klubben ble grunnlagt for ikke så lenge siden, i 1992, var den et resultat av sammenslåingen av to lag med opprinnelse tilbake til 1878 og 1903. I løpet av 30 år vant FC København det danske mesterskapet femten ganger og den nasjonale cupen åtte ganger, og spilte dermed i europeiske cuper mange ganger. Den nådde blant annet åttendedelsfinalen i Champions League i 2011 og kvartfinalen i Europa League i 2020.

I den siste kvalifiseringsrunden til Champions League spilte de danske mesterne mot Sparta Praha og etter en målløs uavgjort hjemme i Parken ble det uavgjort 3-3 i den tsjekkiske hovedstaden (det sto 1-1 etter 90 minutter). Derfor ble motstanderen for Raków kun valgt på straffesparkkonkurranse, og de siste elleve kampene ble reddet av den polske målvakten til FC Kopenhaga – Kamil Grabara (fra Ruda Śląska, tidligere spiller av Ruch Chorzów og Liverpool), takket være at laget hans vant straffesparkkonkurranse 4:2. I tillegg til Grabara og danskene, har det danske mesterlaget også spillere fra Sverige, Norge, Island, Nederland, Slovakia, Georgia, Portugal, Tunisia, Senegal, Nigeria og Sør-Afrika. Treneren er 35 år gamle Jacob Neestrup, som tok over laget i september 2022 og tidligere var assistent for den forrige treneren – Jess Thorup.

Sist fredag ​​vant FC København seriekampen mot Hvidovre IF 2-0, samme resultat som Raków mot Stal Mielec dagen senere. De danske mesterne vant imidlertid borte, og det var deres femte seier i den femte runden av inneværende sesong, som plasserer dem på toppen av Superligaen-tabellen med 15 poeng.

Raków regnes ikke som favoritt i konkurransen med FC København, men det var det samme i de foregående rundene før kampene mot Karabakh Agdam og Aris Limassol. Det er imidlertid kjent at dette er et lag med stort potensial og er i stand til mye. Av 18 kamper i europacupkvalifiseringen tapte Raków bare to ganger: for to år siden i Gent mot KAA Gent med 0-3 og for ett år siden i Praha mot Slavia med 0-2 (etter ekstraomganger). I år noterte han fem seire og én uavgjort (1:1 i Baku mot Karabakh).

Et stort problem for trener Dawid Szwarga er absolutt skaden til Stratos Svarnas, som den greske forsvarsspilleren pådro seg i andre omgang mot Aris på Kypros. Milan Rundic har imidlertid allerede kommet seg og spilte venstreback i lørdagens kamp mot Stal. Det er ikke kjent om han også spiller på tirsdag, da Zoran Arsenic kan flyttes fra midtforsvaret til venstre forsvarsside og Adnan Kovacevic kan ta hans plass.

Tilstedeværelsen av Vladan Kovacevic i mål og Bogdan Racovitan på høyreback kan ikke nektes. I likhet med dannelsen av den andre linjen, som forventes å bestå av Fran Tudor, Giannis Papaniolaou, Gustav Berggren og Jean Carlos Silva. Med mindre trener Szwarga forbereder en overraskelse. Han har større handlefrihet i den offensive formasjonen, hvor for eksempel Marcin Cebula og Władysław Koczergin samt Fabian Piasecki og Łukasz Zwoliński kan spille. Til trenerens disposisjon er også: innbytterkeeperne Antonis Tsiftsis og Deian Sorescu, Ben Lederman, Sonny Kittel, Bartosz Nowak, Szymon Czyż, Srdjan Plavsic samt John Yeboah, som så de siste kampene fra tribunen fordi han ble skadet under kampen. Baku. Dawid Drachal, som gjorde en vellykket debut for Raków mot Stal, spiller definitivt ikke, men plassen hans i troppen er tatt av nevnte Yeboah.

You may also like

Leave a Comment