Home » Champions League: Resultater og kampordliste – 10.11.2022

Champions League: Resultater og kampordliste – 10.11.2022

by Erlend Loe

På grunn av den pågående krigen i Ukraina kan ikke Shakhtar være vertskap hjemme, så han bruker Legia Stadium. Med rekkene nesten fulle ga Oleksandr Zubkov Shakhtar ledelsen tidlig i andre omgang. Real utlignet etter en heading fra Tysklands Antonio Rüdiger i tillegg.

Ved å gjøre det unngår «Kings» sitt første nederlag i en konkurranse denne sesongen, noe som kan dempe moralen litt før søndagens La Liga-oppgjør med Barcelona.

I gruppe F i Champions League har Real Madrid 10 poeng. Det setter ham fire foran RB Leipzig og fem foran Shakhtar, som skal spille en direkte kamp til i Warszawa. Celtic Glasgow avslutter tabellen med ett poeng. Skottene tapte 2-0 på RB Leipzig tirsdag.

Manchester City spilte kun 0-0 mot FC København i forrige gruppe G-kamp, ​​og vertskeeper Kamil Grabara viste seg fra god side. Han var spesielt merkbar i det 25. minutt, da han reddet algerieren Riyad Mahrez sin straffe. Øyeblikk senere så «The Citizens» spanske forsvarsspiller Sergio Gomez det røde kortet, men den danske klubben klarte ikke å utnytte kampen. Denne gangen så de engelske mesternes toppscorer, Norges Erling Haaland, kampen fra benken.

Innbyggere har 10 poeng. De reiste seg til uavgjort kveld fra Borussia Dortmund hjemme mot Sevilla 1-1. BVB samlet syv poeng, FC København og Sevilla to hver.

BVB-målscoreren, den 19 år gamle engelskmannen Jude Bellingham, har blitt den tredje tenåringen i Champions League-historien som har scoret minst ett mål i fire kamper på rad. Før ham var det bare Haaland (i fem kamper på rad) og franske Kylian Mbappe (på fire) som klarte det.

I gruppe H tirsdag klarte Paris Saint-Germain eller Benfica Lisboa å sikre opprykk, men ingen av lagene klarte å vinne i direkte kamp i den franske hovedstaden – kampen endte uavgjort 1-1. Begge lag forblir ubeseiret med åtte poeng hver.

Mbappe scoret målet for vertene i det 40. minutt på straffe. Dette er hans 37. kamp i Champions League og 31. for PSG, som er klubbrekord. Joao Mario utlignet på 62, også fra de elleve.

Juventus er i en veldig vanskelig situasjon i denne gruppen, etter å ha tapt 2-0 for Maccabi Haifa. Vertene vant en Champions League-kamp for første gang siden 2002. Målvakt Wojciech Szczęsny ble to ganger beseiret av Omer Atzili (7. og 42.). Arkadiusz Milik kom inn i det 24. minutt for å erstatte skadde argentinske Angela Di Maria.

Juventus, som er en trepoenger som Maccabi Haifa, har aldri gått på tre tap fra fire runder i gruppespillet. Administrerende direktør Andrea Agnelli innrømmet at lagets prestasjoner var «pinlige», men la til at trener Massimiliano Allegri fortsatt vil ha ansvaret.

– Jeg vil ikke si opp. Jeg har en utfordring foran meg, og når det er vanskeligere, blir det finere – la Allegri til.

Chelsea London tok ledelsen i gruppe E etter å ha vunnet 2-0 i AC Milan. Vertene spilte seg inn i svekkelsen fra det 18. minutt fordi det røde kortet ble sett av tidligere Chelsea-fotballspiller Fikayo Tomori.

I det andre gruppespillet spilte Dinamo uavgjort 1-1 mot FC Salzburg i Zagreb. Kamil Piątkowski fulgte kampen fra innbytterbenken. Chelsea har syv poeng, de østerrikske mesterne seks, Dinamo og Milan fire.