Home » Den norske treneren håner. «Polakkene fikk en veldig fin gave fra juryen»

Den norske treneren håner. «Polakkene fikk en veldig fin gave fra juryen»

by Erlend Loe

Alexander Stöckl forklarte at Halvor Egner Granerud ble frastjålet seieren ved at Dawid Kubacki slapp stanga før hoppet. Nordmannen vant de to første konkurransene i den 71. utgaven av Four Hills Tournament og ble nummer to i Innsbruck.

Polakkens seier ble avgjort av ledelsen han fikk i første omgang. Granerud, som hoppet foran Kubacki, startet fra niende bjelke. Stanghopp noen minutter senere – fra sju. Å senke innløpet med én grad betydde ytterligere 4,3 poeng for resultatet. Ifølge Stöckl gjorde denne avgjørelsen at Granerud ikke vant for tredje konkurranse på rad.

SE OGSÅ: Dårlig form av tyskerne i TCS. «Stefan Horngacher har mistet noe av Midas-toppen»

– Det er merkelig at det ble besluttet å senke bjelken ytterligere en grad bare for Kubacki. Polakkene fikk en veldig fin gave. Jeg forstår det ikke helt, sier Stöckl til NRK. – Jeg var nervøs. Ikke bare meg, men andre trenere også. Ikke vaktene i Polen, selvfølgelig. De var glade, og i det øyeblikket ristet de andre på hodet – østerrikeren oppsummerte det.

Selv var Halvor Egner Granerud uenig.

– Dawids hopp i første runde var fantastisk. 127 meter, i lett vind, fra syvende takt … Når du gjør slike hopp, må seieren være absolutt fortjent – innrømmet nordmannen

Jurysjef Stefan Wolf henviste også til ordene til Alexander Stöckl.

– Vi ville ikke risikere det. Kubacki var den beste spilleren på disse to dagene. Vi kunne ikke la ham hoppe for langt.

Polens trener Thomas Turnbichler reagerte på hele situasjonen.

– I testserien fløy han 128 meter fra åttende bjelke, med lett medvind og i treningsdrakt. Så den syvende strålen var akkurat passe for David i det øyeblikket, forklarte han.

Seier i onsdagens konkurranse ville tillate Granerud å bli den fjerde hopperen i historien til å vinne alle konkurranser i en utgave av Four Hills-turneringen. Før konkurransen fredag ​​i Bischofshofen er ledelsen hans på Kubacki 23,3 poeng.

OM, Polsat Sport

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment