Home » Det er enda mer sport på Vilnius District Community Festival «Autumn of Juodšiliai»

Det er enda mer sport på Vilnius District Community Festival «Autumn of Juodšiliai»

by Thure Lindhardt
«Juodšiliai høst». FOTO: Arrangør

Marytė Marcinkevičiūtė, sportas.info

Denne lørdagen i Juodšiliai finner samfunnsfestivalen til samfunnet Juodšiliai «Juodšilių ruduo» sted, hvor det forventes ca. 400 sportsentusiaster, ikke bare fra Vilnius-distriktet, men fra hele Litauen.

«Juodšilių ruduo» har sin egen historie: i 2005 ble gatene i denne byen brukt for første gang. Hvert år ble det mer og mer populært, kjente litauiske idrettsutøvere Eglė Balčiūnaitė, Mindaugas Norbutas og Vitalijus Kozlovas hørte om Juodšiliai-løpet.

Det var også sterke mellomdistanseløpere fra Ukraina og Polen.

Etter hvert gikk løpingen gjennom byens gater inn i skogen og langrennstreningen begynte.

I år har «Juodšilių ruduo» allerede utviklet seg til en stor festival. I tillegg til løping blir det konkurranser i andre idretter.

Første kamp klokken 22.00. 4 × 4 volleyball- og 4 × 4 fotballag vil være på byens hovedstadion, og en dartkonkurranse starter i Kulturpalasset.

11.00. 5 × 5 tautrekk-konkurransen starter på stadion og starter kl. 12.00. de yngste 600 langdistanseløperne konkurrerer.

Etter 10 minutter starter du på 1000 m, etter ytterligere 15 minutter. – 5 km og 10 km for de mektigste utøverne.

Løperne må møte mange utfordringer: De må løpe på skogsstier med mye bakker, så de må svette mye for å komme i mål så raskt som mulig.

Hovedarrangørene av festivalen er den litauiske landsports- og kulturforeningen «Nemunas», foreningen «Sportsarrangementer» og Vilnius-distriktet. Juodšiliai fellesskap av eldste.

I følge Evaldas Martinka, formannen i Nemunas Association, er «Juodšilių ruduo» en vakker og stor festival for Vilnius-distriktet.

Vinnerne i alle aldersklasser mottar pokaler og medaljer, vinnerne av 10 km hoveddistanse får kuponger på kjøp av sportsklær «Joma» og premier fra kosttilskuddshandelsnettverket «Food for Sport».

En hyggelig overraskelse venter lokalbefolkningen: de mest dyktige idrettsutøverne i Juodšiliai kommune vil bli tildelt spesialpriser.

«Det er slik vi oppmuntrer dem til å drive mer aktiv idrett. Etter at infrastrukturen i Juodšiliai er godt organisert, spiller rundt 70 barn fotball, 30 utøvere deltar i øvelsene og foreldre kommer også med.

Når de ser barna sine drive med sport, spiller foreldrene også volleyball og fotball, og går på langrenn.

Jeg tror at mange innbyggere i Juodšiliai vil delta i flere konkurranser og at de vil konkurrere om premier på denne feiringen, sier E. Martinka.

Prosjektet Sport – En kilde til helse og kunnskap for alle er samfinansiert av Idrettsfremmende fond forvaltet av Kunnskapsdepartementet, Education Exchange Support Fund og Central Project Management Agency.

You may also like

Leave a Comment