Home » det sanksjonerte norske strandhåndballlaget

det sanksjonerte norske strandhåndballlaget

by Thure Lindhardt

Disiplinærkommisjonen til det europeiske håndballforbundet har det norske kvinnelaget i strandhåndball med en Bot på 1500 euro (150 euro per spiller), under deres siste Euro-kamp, ​​mandag. Grunnen ? Forbundet trodde det spillernes klær var ulovlig. Og her skapte saken i Norge skandale. Utøverne spilte sin kamp ikke i badedrakter, men i shorts og BH.

Shorts som er mer behagelig når du trener enn bikinibukser, det er forståelig. Shorts for å få det til å se mindre ut som om du er halvnaken i offentligheten. Men shortsen står ikke i det internasjonale håndballforbundets regelverk.

Klær for … lange

Hvis disse shortsen er et problem for det europeiske håndballforbundet, er det fordi dette plagget ikke er » etter bestemmelsene i strandhåndballreglementet «, resonnerer hun. de regulering fra Det internasjonale håndballforbundet fastsetter at » Spillere må ha på seg tettsittende, høye bikinibukser (…) «. Det står også at» sidene kan maksimalt være 10 cm brede ». på Strand volleyballReglene er lempet på: bikini er ikke lenger obligatorisk siden 2012.

« I 2021 burde det ikke være noe problem i det hele tatt “, estimerte presidenten i Norges Volleyballforbund, Eirik Sordahl, til Riksbyrået NTB. Denne boten ble bestemt av den norske kulturministeren, som også er ansvarlig for idretten. helt latterlig ».

Norges Håndballforbund «stolt» av sine spillere

Norges Håndballforbund har vist « stolt «Fra spillerne hans:» Sammen skal vi fortsette kampen for en endring av klesreglene. På denne måten kan spillere konkurrere i klær de er komfortable i. »

«Det kommer ikke på tale» for presidenten i det franske håndballforbundet

« Det er ikke snakk om å gi slipp på det », svarte på Twitter Philippe Bana, president i det franske håndballforbundet. Vi kjempet mot regelen med nordmennene og Nodjialem Myaro (president i kvinnenes håndballliga og visepresident i FFH for kvinnehåndball, red.anm.) fra starten og det har allerede vært flere forsøk på å sende inn en søknad om å stoppe det og overlat det til utøverne å stemme. »

Det europeiske håndballforbundet antydet på sin side at en regelendring kun kunne skje «på nivå med IHF». internasjonal forening.

You may also like

Leave a Comment