Home » Stormester Duda: Carlsen og Niepomniaszczi høres veldig solid ut

Stormester Duda: Carlsen og Niepomniaszczi høres veldig solid ut

by Thure Lindhardt

– Det ble tre uavgjort fordi begge rivalene har spilt veldig solid så langt. Ingen av dem hadde større sjanse til å få Whites fordel, så slike avgjørelser er naturlige, for å si det sånn. Selv om det kanskje er litt irriterende for fansen, fordi fansen vil ha seire. Det er bare fem år siden Carlsens kamp mot Sergey Karjakin, den siste klassiske kampen i konkurransen om verdensmesterskapet, ble avgjort. Jeg synes partiene er på et veldig høyt nivå så langt. Nieomniaszczi White satte rivalene under et lett press, men ikke nok. Vi får se hva som vil skje senere i kampen – kommenterte Duda, som ble den første polakken i historien til å vinne verdenscuppen og sikret seg deltakelse i kandidatturneringen neste år, som vil velge motstanderen til vinneren av spillet i Dubai neste kamp for sjakkkronen.

SE OGSÅ: Sjakk-VM: Uavgjort i Magnus Carlsens andre parti med Jan Niepomniaszczi

I dagene som kommer vil den beste polske sjakkspilleren følge Carlsens duell med Niepomniaszczi på nært hold. Han flyr til Dubai for en uke på onsdag.

– Jeg vil se med egne øyne hvordan en VM-kamp ser ut fordi jeg aldri har sett den. Jeg vil også kommentere spillene hans for FIDE-nettstedet og delta på den polske nasjonaldagen 7. desember som en del av EXPO 2020. Denne gangen er det ikke en typisk sportstur. Jeg skal ikke spille der, men kommentere og se – innrømmet den 23 år gamle stormesteren.

En slags erstatning for tittelkampen var kampen om Supercupen lørdag i Bydgoszcz, der den best plasserte Duda i landet beseiret den regjerende polske mesteren Radosław Wojtaszek 4-2. Deltakerne konkurrerte mot hverandre på scenen, i lys av fjernsynskameraene og foran det store publikummet i Pommern-filharmonien.

– Arrangementet var perfekt organisert. Takket være fjernsynssendingen har den helt sikkert fått nye fans til sjakken i Polen. Jeg innrømmer at jeg var stresset i begynnelsen. Spillet var ganske interessant, det var ingen trekninger i mesterskapet. Jeg startet med et ugunstig resultat på 0,5-1,5 etter et uventet tap for White i den andre kampen. Så klarte jeg å spille, jeg vant de tre neste, noe som var avgjørende for å vinne hele kampen – avsluttet Duda.

Spillet om verdensmesterskapet til lederen av FIDE-rankingen av Carlsen (2882) med Niepomniaszczim (2782), den femte av denne rangeringen, vil bli spilt i det internasjonale utstillings- og konferansesenteret i Dubai. Den består av 14 runder og varer til 14. desember, med mindre en av spillerne samler 7,5 poeng på forhånd.

Premiepotten er på 2 millioner euro, hvorav vinneren får 60 prosent og taperen 40 prosent.

Mandag var en konkurransefri dag. Den fjerde festen finner sted på tirsdag. Carslen skal spille hvit.

For tre år siden i London, etter 12 uavgjorte kamper med amerikanske Fabiano Caruana i vanlige klassiske partier i ekstraomganger, beseiret nordmannen ham i tre partier på rad i hurtigsjakk, vant partiet 9:6 og forsvarte tittelen.

PS, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment