Home » det spektakulære fallet til en meteoritt foreviget i videoen

det spektakulære fallet til en meteoritt foreviget i videoen

by Thure Lindhardt

Restene av fallet, sannsynligvis i et bratt område, er ennå ikke funnet.

Bildene er spektakulære. Denne søndagen, en uvanlig stor meteor, i henhold til forholdene i Verge, kom inn i jordens atmosfære før en del av den potensielt krasjet nær Oslo, Norge. De første observasjonene ble registrert rundt klokken 01.00 i byen Throndeim, som rapportert av britiske medier, og hendelsen så ikke ut til å forårsake noen personskader eller skader.

Det var tross alt bilder fra et webkamera i Holmestrand som ga de klareste bildene av fallet og bekreftet at rusk faktisk hadde truffet planeten vår. Vi ser en ildkule falle ned fra himmelen som forårsaker et enormt lyn da det styrtet.

Ifølge Norsk Meteornettverk, som har spesialisert seg på å analysere slike videoer, kan gjenstanden ha falt i et stort skogsområde kalt Finnemarka, 60 km fra Oslo.

Vanskelig søk

Det var ikke funnet spor etter meteoritten mandag, og arbeidet kan ta opptil 10 år på grunn av den bratte profilen til ulykkesstedet.

«Det vi hadde i går kveld var en stor stein, sannsynligvis på reise mellom Mars og Jupiter, asteroidebeltet vårt. Og når (en slik stein) skjærer gjennom luften, skaper det et bulder, en liten og stor spenning blant oss eksperter, men» nedenfor frykter blant annet, sier Morten Bilet, et medlem av Meteor-nettverket som så og hørte saken, til Reuters.

Flere øyenvitner påpekte også at de kjente sterkere vind da gjenstanden krasjet.

You may also like

Leave a Comment