Home » El. EM 2020: Sverige – Norge. Sendes på Polsat Sport Extra

El. EM 2020: Sverige – Norge. Sendes på Polsat Sport Extra

I sjette runde av kvalifiseringsspillene til fotball-EM i 2020 møtes to skandinaviske lag i gruppe F. Sverige møter Norge. Det er en veldig viktig kamp for gjestene, da et nederlag kan bety slutten på drømmene deres om å delta i neste års turnering. Sending av kampen Sverige – Norge på Polsat Sport Extra søndag klokken 20.35.

Marskampen i Norge vil lenge bli husket av fans til begge lag. Det var så mange følelser og plottvendinger at de kunne deles inn i flere møter. Kampen endte uavgjort 3-3 og nordmennene reddet poenget i kampens siste sekunder.

Vertene hadde tidligere ledet 2-0 etter scoringer i det 41. og 59. minutt. Svenskene svarte på mål fra Johnsen og King med tre mål og ledet 3-2 kort tid før sluttsignal. Keeperen ble slått av Claesson, Nordtveit og Quaison og Granqvist bommet på straffe. I siste aksjon reddet Kamara poenget, men du må innrømme at svenskene gjorde et mye bedre inntrykk. De skjøt opptil 20 ganger mot motstanderens mål og 10 av disse skuddene traff målet. Nordmennene scoret 12 ganger og var i mål kun 4 ganger. Gjestene utførte 106 angrep, inkludert 66 offensive handlinger av motstanderne. De hadde åtte cornere, inkludert kun én for Norge.

I siste runde av spillet vant begge skandinaviske lag. Svenskene dominerte Færøylaget, som ikke skjøt et eneste skudd på mål og tapte 4-0. Nordmennene vant hjemme mot Malta, gruppens svakeste lag, uten store anstrengelser, scoret to mål i første omgang og kontrollerte bare handlingen på banen i andre omgang. De ser ut til å ha spart kreftene til søndagens oppgjør med Sverige, som kan bli avgjørende i denne kvalifiseringskampanjen.

Etter fem kamper ligger Spania øverst i gruppe F med alle poeng og det er vanskelig å tro at de slipper tilnærmet sikkert opprykk. Så det handler om andreplass. Plassen er for tiden okkupert av Sverige, som har samlet 10 poeng fra tre seire, en uavgjort og ett tap. Nordmennene har vunnet to ganger, uavgjort to kamper og har åtte poeng. Nederlaget i søndagens kamp betyr kanskje ikke bare et større nederlag for svenskene. Fjerdeplasserte Romania spiller mot Malta samme dag og er bare ett poeng bak Lars Lagerbäcks lag. og en god sjanse til å forbigå dem i gruppe F-tabellen.

Sending av kampen Sverige – Norge på Polsat Sport Extra søndag klokken 20.35.