Home » El. EM 2024: Cristiano Ronaldo-showet

El. EM 2024: Cristiano Ronaldo-showet

by Erlend Loe

PAP / EPA / MIGUEL A. LOPES / På bildet: gleden til de portugisiske landslagsspillerne

Michael Piegza

Det var ikke en overraskelse, for det kunne ikke være det. Portugal beseiret Liechtenstein 4-0 i den første kampen i EURO 2024-kvalifiseringen. Cristiano Ronaldo scoret to mål i kampen.

Portugal er de klare favorittene i sin gruppe. I trefningen med Liechtenstein forble bare omfanget av seieren til vertene ukjent.

Tredningen var Cristiano Ronaldos 197. nasjonale opptreden. Mer HER.

Roberto Martinez sitt lag fikk et klart overtak fra start. Kampens første mål ble scoret i det 8. minutt. Målvakten sparket ballen foran 16-meteren til Joao Cancelo, som volleyte. Ballen spratt av forsvareren. Målvakten forsøkte å gripe inn, men klarte ikke å stoppe ballen.

Portugal fortsatte å lede og fortsatte å angripe. Gjestene hadde problemer med å forlate sitt eget straffefelt. I det 23. minutt skulle CR7s scoring økes, men med kun keeperen foran seg bommet han fra seks meter. Joao Felix på sin side gjorde et farlig skudd fra distanse sju minutter før pause. Målvakten sparket ballen i hjørnet med fingertuppene.

SE VIDEOEN: Overraskende meninger om Robert Lewandowski. Her er hva spanjolene skrev

Vertene var sterke i andre omgang. I det 47. minutt spilte Cancelo ballen ut av 16-meteren, men forsvareren klarerte ballen for kort. Bernardo Silva kom til henne. Et sterkt treff fra ti meter, etter en retur klarte ikke keeperen å redde.

Fire minutter senere scoret Ronaldo. Cancelo ble felt i straffefeltet og CR7 traff stolpen med presisjon. Tolv minutter senere scoret portugiseren nok et mål med et kraftig frispark fra rundt 18 meter. Benjamin Buchel knelte ned og ballen fløy gjennom hendene hans i mål.

Fire scorede mål betydde at vertene kunne spille med ro. Laget til Martinez angrep og skapte flere sjanser, men det ble ikke flere mål i kampen.

Portugal 4-0 Liechtenstein (1-0)
1-0 – Joao Cancelo 8′
2-0 – Bernardo Silva 47′
3-0 – Cristiano Ronaldo (f) 51′
4-0 – Cristiano Ronaldo 63′

komposisjoner:

Portugal: Rui Patricio – Joao Cancelo, Danilo (67′ Ruben Neves), Ruben Dias, Goncalo Inacio, Raphael Guerreiro – Bruno Fernandes (89′ Joao Mario), Joao Palhinha, Bernardo Silva (78′ Vitor Ferreira) – Cristiano Ronaldo (78′ Goncalo ) Ramos), Joao Felix (67′ Rafael Leao).

Liechtenstein: Benjamin Buchel – Sandro Wolfinger (80′ Niklas Beck), Andreas Malin (38′ Simon Luchinger), Lars Traber, Jens Hofer, Livio Meier (60′ Fabio Wolfinger) – Noah Frommelt, Sandro Wieser, Nicolas Hasler – Philipp Gassner (60′ Jakob Lorenz), Aron Sele (80. Seyhan Yildiz).

Dømme: Espen Eskas (Norge).